Home Algemeen D66 en CDA de winnaars van de Vughtse verkiezingen.

D66 en CDA de winnaars van de Vughtse verkiezingen.

Afgelopen nacht om 0.40 uur maakte burgemeester Van de Mortel de voorlopige einduitslag bekend van de verkiezingen van afgelopen woensdag. De volgende zetelverdeling is toen bekend gemaakt: Gemeentebelangen 6 zetels, PvdA/GL 4 zetels, VVD 4 zetels, D66 5 zetels, SP 1 zetel en CDA 3 zetels.

De winst voor D66 was over alle stembureaus waarneembaar. Het CDA heeft vooral geprofiteerd van de stemmen uit Helvoirt.

Het is speculeren wat de komende coalitie zal worden, maar Gemeentebelangen en één andere partij is niet meer mogelijk. De huidige coalitie kan doorgaan, maar dit betekend dan wel dat de twee winnaars niet beloond worden. Ook kan de coalitie van 2010-2014 terugkomen. Kortom er zal heel wat onderhandeld moeten worden om tot een stabiele coalitie te komen. Gemeentebelangen mag als grootse partij het initiatief nemen.

Nadat alle proces-verbalen zijn gecontroleerd zal vrijdag de officiële uitslag door burgemeester Van de Mortel bekend gemaakt worden.

Terwijl iedereen wacht op de uitslag van de herverkiezingen, zijn de mensen in de stembureaus druk aan het tellen in Vught, Cromvoirt en Helvoirt.
Impressiefoto’s Bart Meesters/Meesters Multi Media: stemmen tellen in Helvoirt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in