Home Algemeen Blikveld, zaterdag 24 oktober 2020

Blikveld, zaterdag 24 oktober 2020

Gastvrouw: Rona Pietersen
Techniek en muziek: Ralph van Dongen
Presentatie: Berry van de Water en Peter Corvers

Van 10 tot 11 uur

  • Improviseren, acteren en vooral heel veel plezier hebben. Jan Roosen en theaterdocente Jojo Heesbeen starten 5 november een wekelijkse spel- en improvisatieavond onder de titel SamenSpel. Enige ervaring is niet nodig, spelvreugde en leuk samen bezig zijn staan voorop. Aan tafel: Jan Roosen.
  • Elke week praten wij met twee nieuwkomers op de kandidatenlijsten van de politieke partijen in Vught. Deze week zijn dat Martien Vromans, CDA-wethouder in Haaren en vijfde bij GB, en Han Linders, derde op de lijst van de SP.  
  • Kleinschalig wonen in het groen, in de natuur, waar betaalbaar kan worden gewoond. Een aantal initiatiefnemers heeft het idee opgepakt voor ‘tiny houses’ en duurzaam bouwen in Vught. Aan tafel: Puck Visser en Marco Ketelaars.

Van 11 tot 12 uur

  • Vandaag en de komende zaterdagen organiseert NOVO3 debatten met de lijsttrekkers van de politieke partijen in Vught in aanloop naar de verkiezingen op 18 november. Het grote slotdebat is op zaterdag 14 november, dat rechtstreeks vanuit het Vughtse raadhuis te zien is. Daaraan voorafgaand op drie zaterdag debatteren steeds twee lijsttrekkers in Blikveld met elkaar. Vandaag zijn dat Rutger Jans (CDA) en Mark du Maine (VVD).
  • De debatthema’s zijn: verkeer, de financiën van Vught en sport en cultuur.
  • We beginnen met de toenemende verkeersdruk op lokale wegen in Vught, Cromvoirt en Helvoirt, waarvoor wordt gevreesd als de plannen van de N65 worden uitgevoerd.
  • De financiën van Vught: de Vughtse gemeentekas is nagenoeg leeg na de forse investeringen in het spoor en de N65. Welke kant moet het de komende jaren op om de financiën weer op orde te krijgen?
  • Sport en cultuur, onder meer: wel of geen subsidie voor professionele podiumkunst in de Speeldoos en welke koers moet de gemeente met jongerencentrum Elzenburg varen.

Ter afsluiting
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Ans de Man, Berry van de Water en Peter Corvers. Muziek en de techniek: Ralph van Dongen. Gastvrouw was Rona Pietersen. Dit programma kunt u terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in