Home Verkeer & vervoer Wild west achtervolging Helvoirt

Wild west achtervolging Helvoirt

In Helvoirt is zondagavond een grote politieactie geweest, nadat een auto tegen een boom tot stilstand kwam bij een politieachtervolging. De politie had aan de Parallelweg in Helvoirt een auto klemgereden na een korte achtervolging. De 3 inzittenden van die wagen zijn te voet op de vlucht geslagen. Zij worden nog gezocht door de politie. Rond kwart voor negen kreeg de politie een melding van een verdachte situatie met een geparkeerde auto bij wegrestaurant ‘t Groene Woud langs de N65 bij Vught. Agenten gingen een kijkje nemen en zagen de auto rijden.

Agenten wilden de automobilist vervolgens laten stoppen, maar die ging ervandoor. Na een achtervolging over de N65 en door de dorpskern van Helvoirt werd de auto klemgereden. De automobilist botste tegen een boom. Een van drie inzittenden zou hierbij gewond zijn geraakt. Het trio sprong uit de auto en sloeg op de vlucht. Daarom was ook een ambulance stand-by.

De drie zouden in de richting van natuurgebied het Helvoirts Broek zijn gevlucht. Een politiehelikopter werd ingeschakeld. Die heeft vanaf half tien ruim een uur rondgevlogen boven Helvoirt en Vught. Ook een groot aantal politie-eenheden werd ingezet en namen posities in rond het gebied, terwijl andere agenten de omgeving gronding afzochten. Ook werden er bij de zoektocht politiehonden ingezet. Tijdens de politieactie reden de treinen met aangepaste snelheid. Dit vanwege de veiligheid van agenten, die rond het spoor aan het zoeken waren.

Via sociale media ging al snel een gerucht rond dat het om een ontsnapping van uit de gevangenis in Vught zou gaan. “Dit is absoluut niet waar”, aldus wijkagent Marcel de Rouw van de politie Vught.

Burgernet berichten:
Hebt nog nog tips of nadere info over deze 3 lopende mannen met vermoedelijk besmeurde donkere kleding?
Bel nu 112 of Bel 0900 8844

foto’s Bart Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in