Home Verkeer & vervoer Weer autobrand: nu in Vught Zuid

Weer autobrand: nu in Vught Zuid

Aan de Rouppe van der Voortlaan in Vught is in de nacht van zaterdag op zondag een auto in brand gestoken. De melding in de wijk de Baarzen kwam rond vijf voor twee in de nacht binnen bij de Vughtse brandweer. Bij aankomst stond een geparkeerde auto zowel aan de voor- als achterzijde in brand. Omdat de brandstoftank van de auto was gescheurd, was het een hardnekkige brand, die niet snel onder controle was te krijgen. De brandweer zette twee hoge drukstralen in om te blussen.

Na de brand werd door de politie direct een Burgernet bericht verstuurd, waarin de politie vroeg, om verdachte zaken, die met de brand te maken zouden kunnen hebben, te melden. De politie heeft de zaak in onderzoek. Maar omdat de auto zowel aan de voor- als aan de achterzijde brandde gaat men er van uit dat er sprake is van brandstichting. Het voertuig is door de politie voor onderzoek in beslag genomen en de forensische opsporingsdienst van de politie zal op een later tijdstip sporenonderzoek doen.

Van het voertuig bleef door de brand weinig over. De brand trok bekijks van enkele buurtbewoners en voorbijgangers. Aanwezige agenten noteerden de gegevens van de omstanders en maakten foto’s. De afgelopen maanden gingen er in Vught al diverse auto`s in vlammen op. Of er verband is tussen de brand van afgelopen nacht en de eerdere branden is niet bekend. Enige jaren geleden was er een pyromaan actief in Vught die tientallen auto`s in brand stak. De dader van deze branden is nooit gepakt en na de reeks van branden van enkele weken geleden gingen veel mensen er vanuit dat de pyromaan na een periode van afwezigheid weer actief zou zijn.

foto’s Bart Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in