Home Verkeer & vervoer Vught Participeert zoekt het hogerop

Vught Participeert zoekt het hogerop


“De overheid doet vrijwel niets aan bestrijding van fijnstof, die verantwoordelijk is voor 20.000 doden per jaar,” citeert Vught Participeert Milieudefensie.
“Grote veroorzaker is het verkeer door de uitlaatgassen, slijtage van banden en remschijven, zwaardere elektrische auto’s en ongunstig rijgedrag. De normmeting wordt vrijwel overal verkeerd toegepast zodat plannen ondanks protesten gewoon uitgevoerd kunnen worden.”
Nu het huidige Vughtse bestuur de reconstructie van de N65 heeft goedgekeurd, gaat VP verder en roept de Provincie, Raad van State en de landelijke politiek op hun verantwoordelijkheid te nemen.

VP zet zich in voor transparantie, participatie en zuivere besluitvorming.
Bij de ‘Reconstructie N65’ zijn wat betreft deze aspecten diverse problemen
geïdentificeerd en gepubliceerd. In het bijzonder over schone lucht en fijnstof wordt veel beloofd, worden vele onwaarheden gesproken en diverse wetten overtreden. Vught Participeert heeft deze oproep geschreven om inwoners van de gemeente Vught bewust te maken van de plannen die gemeente, provincie en RWS hebben en de gevolgen voor de leefbaarheid. Tevens is deze oproep gericht op regionale en nationale bestuurders en politici, zodat zij zich realiseren welke verantwoordelijkheid zij dragen bij het gedogen of bestrijden van deze manier van besturen. Kijk voor de uitgebreide info op de website van Vught Participeert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in