Home Verkeer & vervoer Verkeerscontrole N65

Verkeerscontrole N65

De politie en belastingdienst hebben dinsdag een grote verkeerscontrole gehouden op de N65 tussen Vught en Haaren. Op de Dijk in Helvoirt werden de voertuigen die door politiemotoren van de weg gehaald waren gecontroleerd. Met behulp van twee voertuigen met een ANPR (Automatic Number Plate Recognition) camera werden de kentekens van alle voorbijkomende voertuigen gescand. De gelezen kentekens werden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. Ook werden de kentekens gescand op openstaande belastingschulden. Tussen ongeveer 7 uur in de ochtend tot halverwege de middag werden een groot aantal voertuigen gecontroleerd. De politie deelde een groot aantal boetes uit en de belastingdienst inde een groot aantal bedragen aan achterstallige belastingschuld.

Resultaten: door de belastingdienst:
8 beslagen uitgereikt, maar bestuurders mochten auto’s nog behouden maar moeten binnen enkele weken hun belastingschulden betalen om verkoop van de voertuigen te voorkomen en
11 beslagen waarbij ook voertuig daadwerkelijk werd afgevoerd.

Door de Politie:
2 x art 9 Wegen verkeerswet, 5 x gladde band/profilering, 1 x Onverzekerd rijden,
13 x eenrichtingverkeer, 1 x openstaande boete (90,=), 1 x rijden zonder kenteken,
2 x niet juiste verlichting/verkeerde verlichting, 1 x ondeugdelijke remmen snorfiets,
1 x niet tonen rijbewijs, 1 x ontbreken linker buitenspiegel, 1 x ontbreken hulpkoppeling,
1 x geen niwo vergunning ivm goederenvervoer, 1 x geen werkgeversverklaring,
1 x taxameter keuringsdatum verlopen, 1 x snelheid, 1 x scherpe uitstekende delen op aanhangwagen en 1 x boeterapport tachograaf keuring verlopen.

Foto’s Bart Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in