Home Verkeer & vervoer Rustige jaarwisseling in Vught, regio echter onrustig

Rustige jaarwisseling in Vught, regio echter onrustig

In het Vughtse, inclusief Cromvoirt en Helvoirt was het over het algemeen rustig rondom de jaarwisseling. Er waren wel een paar klappen te horen en wat siervuurwerk te zien. Blijkbaar was dit nog een voorraad van vorig jaar. Een paar kilometer verder liep het vooral in de Graafsewijk in Den Bosch flink uit de hand.
Groepen jongeren stonden verspreid langs de Graafseweg en staken zwaar vuurwerk af. Ook is er een auto in brand gestoken. Nadat de politie arriveerde, werd het wat rustiger in de wijk.

Op beelden, die online staan, is te zien hoe een groep mensen een geparkeerde auto op de kant duwt, waarna één van hen het voertuig aansteekt. Als de auto eenmaal brandt, wordt er zwaar vuurwerk op het vuur gegooid. Een onveilige situatie, te meer omdat in het huis naast de brand een gezin met kinderen woont.

Er zijn flinke knallen te zien op de beelden, ook op het moment dat er fietsers en andere auto’s langs rijden. In een ander filmpje wordt een scooterrijder bijna omvergeblazen door een vuurwerkbom, die midden op de weg is geplaatst. De bestuurder rijdt na de klap snel door. De brandweer is opgeroepen, maar kwam niet op de melding af. De auto is uitgebrand. De situatie was door het zware vuurwerk en de gespannen sfeer te onveilig. Een ooggetuige meldt aan een verslaggever, dat de politie is bekogeld met vuurwerk.
Later twitterde politie Oost Brabant: de ME is ingezet om hulpverleners de ruimte te geven en de openbare orde te herstellen.
Burgemeesters Mikkers reageerde onthutst op de gebeurtenissen en nam verregaande maatregelen om verdere escalatie te voorkomen.

foto’s Bart Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in