Home Verkeer & vervoer Provincie Noord Brabant blijft regisseur N65

Provincie Noord Brabant blijft regisseur N65

Zowel de Rijksweg N65 alsmede het spoor gaan op de schop in Vught. Rijk, provincie en gemeenten kozen voor wat betreft de N65 de best haalbare oplossing met perspectief voor de inwoners van Vught en Helvoirt en de gebruikers van de weg. Nu de laatste verbeteringen zijn verwerkt, zijn de plannen zo goed als klaar en komt de aanbesteding en daarop volgend de uitvoering in zicht. Ook in deze fase blijft de provincie de regisseur.

De uitvoering van twee grote projecten vereist een uiterst zorgvuldige planning. Voordat ProRail het Vughtse spoor verdiept, moet het werk aan de N65 voor een groot deel klaar zijn. Dat is belangrijk om Vught en de omgeving goed bereikbaar te houden.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de uitvoeringsfase van het project overgedragen aan de provincie Noord-Brabant, die ook verantwoordelijk was voor de planfase. Zo sluit de uitvoeringsfase naadloos aan op de planfase. Rijkswaterstaat blijft eigenaar van de weg. De reconstructie van de N65 is voor Vught en Helvoirt van groot belang. In de nieuwe situatie blijven de dorpen bereikbaar, wordt de oversteek veiliger en makkelijker en neemt de leefbaarheid in meerdere opzichten toe.

Het N65 project wacht op dit moment nog op de nieuwe stikstofberekeningen naar aanleiding van de PAS uitspraak. Bij een positieve uitkomst verwachten we in 2021 met de uitvoering te beginnen. In 2023 moet de weg – op de omkering van het spoorviaduct na – klaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in