Home Verkeer & vervoer Ongelukken A2 door gladheid

Ongelukken A2 door gladheid

Gladheid en ijzel veroorzaakten landelijk tientallen ongelukken op de snelwegen. Ook op de A2 tussen Den Bosch/Vught was het raak. Daar gold zaterdagochtend tijdelijk een snelheidsbeperking vanwege de gladheid van 100 naar 50 km per uur Dat meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. In Utrecht en Gelderland is code oranje van kracht wegens gladheid door ijzel en bevriezing. In de overige delen van het land kan er sprake zijn van lokale bevriezing van natte weggedeelten. Ook kan er op sommige plaatsen verkeer belemmerende mist voorkomen met een zicht van 200 meter of minder.
Het KNMI heeft code geel afgekondigd.

“Vanaf 7 uur ‘s ochtends hebben wij geholpen bij 10 verschillende ongelukken. Allemaal op de ring van Den Bosch”, vertelt Marvin Laponder van bergingsbedrijf Logickx Berging. “In de meeste gevallen slipten voertuigen tegen de vangrail aan, maar er was ook een auto die de zijkant van een vrachtwagen had geraakt. Overal is sprake van materiële schade.” Laponder vergelijkt de snelweg met een ijsbaan. “Je kan letterlijk schaatsen. De snelheid van veel weggebruikers was heel hoog. Ze hadden niet door hoe glad het was en reden met 100 kilometer per uur over de weg.
Zondag en wellicht maandag verwacht Laponder dezelfde drukte. “Alle mensen met schade nemen we mee zodat ze op kunnen warmen met een bak koffie. Wij zetten hun auto’s neer terwijl zij aan de slag gaan met de verzekering.”
Tip: als je ‘s avonds of in de ochtend moet krabben, dan is het glad op de wegen.

foto’s Bart Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in