Home Verkeer & vervoer Metalen balk doorboort autodak

Metalen balk doorboort autodak

Drie inzittenden van een bestelbus zijn woensdagmiddag maar net ontkomen aan een zeer ernstig ongeluk op de N65 bij afrit Vught. Een honderden kilo’s wegende metalen balk viel van een vrachtwagen en doorboorde het dak van de bestelbus. Een houten schot bleek sterk genoeg om de balk niet door te laten schieten naar de cabine.

De bus reed op de N65 richting Tilburg toen de verkeerslichten bij afrit Vught op oranje sprongen en de bestuurder afremde. Een achterliggende vrachtwagenchauffeur moest daardoor op de rem trappen, waardoor materiaal van zijn trailer loskwam. Een metalen balk, die naar schatting enkele honderden kilo’s weegt, doorboorde het dak van het voorliggende bestelbusje.
De drie inzittenden hebben volgens de hulpdiensten enorm veel geluk gehad.
Voor de vrachtwagenchauffeur wordt vermoedelijk een proces verbaal opgesteld, omdat het materiaal niet goed vastzat in de trailer. De inzittenden van het bestelbusje kwamen er met de schrik vanaf. De balk moest verwijderd worden door een takelwagen, waardoor een rijstrook werd afgesloten. Dat zorgde tijdelijk voor een file richting Tilburg.

foto’s Bart Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in