Home Verkeer & vervoer Jumbo parkeergarage in Vughts Hart doelwit inbreker

Jumbo parkeergarage in Vughts Hart doelwit inbreker

Foto ©Meesters Multi Media/Bart Meester

In liefst 23 auto’s werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in het centrum van Vught. Dat gebeurde in de parkeergarage ‘Het Vughtse Hart’ aan de Secr. van Rooijstraat. Volgens bewoner Nico Schapendonk was het een grote ravage. Hij woont in een van de appartementen boven de parkeergarage. “Ik werd vanochtend rond 8 uur wakker gebeld door de buren”, blikt Schapendonk terug. “Dat is wel even schrikken dan. En ik had deze auto – een Toyota pas een dag of vier. Overal lag glas. Van al die 23 auto’s hebben ze één ruit vernield. Dat wordt vegen dus. Ze hebben alles doorzocht, alle kastjes zijn geopend. Maar bij mij is niets weggehaald, voor zover ik kan zien.”

De hele zaterdagmiddag zijn reparateurs in de parkeergarage bezig met het herstellen van de gesneuvelde autoruiten. Het waren vooral auto’s van bewoners die ingeslagen werden. “Toch lijkt er willekeurig toegeslagen te zijn”, aldus bewoner Helmer. De buit lijkt niet groot.

Camerabeelden, die eerst in verband met mogelijke herkenning van de dader door de politie zelf worden bekeken, kunnen meer duidelijkheid geven. De parkeergarage biedt ruimte aan 200 auto’s, 36 plekken zijn voor bewoners van de 31 woningen in het Vughtse Hart. Hoeveel auto’s er geparkeerd stonden is nog niet bekend. De geforceerde toegangspoort aan de Secretaris van Rooijstraat sluit om 23.00 uur.

De inbraak is rond 01.30 uur gepleegd. De politie gaat uit van 1 verdachte, die zeker een uur bezig is geweest wat blijkt uit veilig gestelde camerabeelden. De parkeergarage is verdeeld in een voor bewoners en een voor het publieke gedeelte.

“Normaal zijn dieven uit op airbags en navigatiesystemen, maar dat is nu niet het geval”, zegt wijkagent Marcel de Rouw. “De dief had het vooral voorzien op goederen, die in de auto lagen, zoals geld. We vragen mensen die mogelijk iets gezien hebben, contact op te nemen met de politie.”

foto’s Bart Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in