Home Verkeer & vervoer Haarense N65 naar Vught

Haarense N65 naar Vught

Op 1 januari 2021 houdt de gemeente Haaren op te bestaan. Het mooie Helvoirt komt bij de gemeente Vught. Ondertussen werken Haaren en Vught eensgezind aan een soepele overdracht van de gemeentelijke taken. Dit geldt ook voor de reconstructie van de N65 bij Helvoirt. Op 2 november droeg Haaren het project over aan Vught. De verbouwing van de rijksweg wordt daarmee een ‘Vughtse aangelegenheid’. Natuurlijk is de N65-reconstructie niet uitsluitend een ‘Vughtse aangelegenheid’. Het Rijk, de provincie en gemeenten werken sinds jaar en dag intensief samen om te komen tot een rijksweg, die niet verdeelt maar verbindt. Vooral in Vught en Helvoirt, waar de N65 de kortste route volgt: door de dorpen heen.

Tevreden wethouders
De wethouders Carine Blom (Haaren) en Guus van Woesik (Vught) zijn tevreden over de overdracht. De wethouders werken al lange tijd samen en delen een groot gemeenschappelijk doel: een veilig, leefbaar en bereikbaar Vught en Helvoirt en een rijksweg die verbindt. Beiden zijn ze bovendien goed op de hoogte van wat er in hun gemeente leeft. En dat draagt bij aan een geruisloze, ‘warme’ overdracht en een wederzijds vertrouwen in een goede afloop. Informatie over de reconstructie van de N65 vindt u op www.rijksinfravught.nl. U kunt zich ook abonneren op de N65 nieuwsbrief van de Provincie Noord-Brabant: www.brabant.nl/N65
Frank van den Broek was de contactpersoon in de gemeente Haaren voor Haarense/Helvoirtse vragen over de N65.

Sinds 2 november kunt u hiervoor terecht bij omgevingsmanager Antoinette Snijder of de projectmanager René Papavoine van de gemeente Vught. Telefoon: 073 65 80 680, e-mail: rijksinfra@vught.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in