Home Verkeer & vervoer Gaat seniorenbus weer rijden?

Gaat seniorenbus weer rijden?

Deze week valt de beslissing of en onder welke condities de seniorenbus in Vught op
8 juni a.s weer gaat rijden. Dat meldde Jozef Kok in NOVO3 live. “De bussen staan nu zo’n 3 maanden stil. De beslissing om te stoppen had te maken met de RIVM maatregelen maar ook met de risicofactoren. Onze passagiers hebben een gemiddelde leeftijd van 82 jaar en onze vrijwilligers 65 jaar. Velen vielen in de risicogroep. We rijden tussen de 80 en 100 ritten per dag, waarbij het JBZ de topbestemming is. Als de bussen weer gaan rijden zal het beperkt zijn. Het zullen vooral medisch noodzakelijke ritten naar ziekenhuis en medische bestemmingen worden. Het zal wel anders dan anders zijn. Uiteraard aandacht voor hygiënische zaken zoals schoonmaak na elke rit, 1 passagier per rit, die zelfstandig in en uit moet kunnen stappen. (met evt hulp van buitenaf), geen begeleider. Dit staat in de plannen en gemaakte protocollen. Deze week zijn er al proefritjes. Ongeveer 15 chauffeurs hebben na een enquête aangegeven onder deze omstandigheden weer te willen starten. Het moet zorgvuldig en verantwoord zijn , ” aldus Jozef Kok.
“We hebben lokale, regionale en landelijke contacten met branchegenoten en uiteraard met de wettelijke handhavers. Donderdag of vrijdag nemen we de beslissing.”
Zaterdagochtend om 10 uur wordt in het NOVO3 actualiteitenprogramma Blikveld de beslissing bekend gemaakt en toegelicht.

beluister hier het hele gesprek van Jozef Kok bij NOVO3 live
presentatie Ger Posthuma techniek Ralph van Dongen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in