Home Verkeer & vervoer Buurtbusje komt (voorlopig nog niet) zo

Buurtbusje komt (voorlopig nog niet) zo

173
0

Na de laatste persconferentie van de regering is bekend gemaakt dat het Openbaar Vervoer haar activiteiten met ingang van 2 juni aanstaande weer gaat hervatten met inachtneming van de RIVM-maatregelen en voorschriften.

Dit geldt niet voor de buurtbussen van Arriva in de provincie Noord-Brabant. Een inventarisatie vanuit Arriva onder alle buurtbusverenigingen heeft uitgewezen dat er nog te veel onduidelijkheden zijn met betrekking tot de inzetbereidheid van chauffeurs, de aanpassingen voor bescherming en de toegestane bezettingsgraad in de bus.
Er is door Arriva besloten dat de buurtbussen de dienstregeling op zijn vroegst op maandag 31 augustus zullen gaan hervatten.
Dus buurtbus 207, die rijdt van Den Bosch via Cromvoirt naar Vught blijft voorlopig nog stil staan.

Momenteel loopt een proef met plexiglasbescherming in een buurtbus in Limburg. Het bestuur wil eerst de resultaten van deze pilot in Limburg afwachten. Het bestuur stelt dat de aanwezigheid van een afdoende plexiglas bescherming voor de chauffeur een must is alvorens de dienstverlening te hervatten. Ook zijn er nog veel vragen over welke verdere beschermings- en ontsmettingsmiddelen of andere aanvullende maatregelen er standaard op de bus aanwezig dienen te zijn en wat is het hygiëne protocol voor de chauffeurs?

Louk Binnendijk: “het grootste gedeelte van onze vrijwillige chauffeurs zijn 70+ en vallen dus in de risicogroep. Hun hart zegt ja maar hun verstand zegt nee. Het corona-proof maken van het busje dat wekelijks zo’n 500 passagiers vooral naar de Lunettenlaan vervoert, is vrijwel ondoenlijk. Daarnaast mogen we maar 3 passagiers met mondkapjes meenemen.Dat wordt hommeles bij de halte.”

Beluister hier het hele gesprek met Louk Binnendijk van de Buurtbus bij NOVO3 live.
Presentatie Ger Posthuma en techniek Ralph van Dongen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in