Home Verkeer & vervoer Bewoners vinden dat ‘De Vughtse Regeling’ helder is en functioneert

Bewoners vinden dat ‘De Vughtse Regeling’ helder is en functioneert

De Vughtse Regeling biedt eigenaren van onverkoopbare woningen aan spoor of rijksweg in Vught de mogelijkheid om, onder voorwaarden, hun pand te verkopen aan de gemeente. De regeling (van juli 2017) begon als een pilot en werd sindsdien twee keer geëvalueerd: in september 2018 en oktober 2019. De Regeling blijkt succesvol. Inwoners die er een beroep op doen, vinden dat de Regeling ‘helder is en functioneert’.

Bewoners bekend met regeling

Ook de jongste evaluatie laat zien dat bewoners aan het spoor en N65 bekend zijn met De Vughtse Regeling. Zij weten de gemeente te vinden als het nodig is en zij er zelf niet in slagen hun woning te verkopen. Tot nu toe is het aantal gevallen beperkt dat daadwerkelijk gebruik maakt van de Regeling. In de situaties dat dit wel gebeurt, valt het op dat relatief veel van de aangemelde woningen alsnog verkocht worden op de particuliere markt.

Project Rijksinfra Vught

Beperkt gebruik regeling

Op dit moment maken vier inwoners gebruik van de regeling. Door dit beperkt gebruik zijn er tot nu toe geen aanvragen afgevallen op basis van urgentie. De oorspronkelijke brochure van De Vughtse Regeling sprak nog over een ‘pilotperiode’. Dat, en het feit dat het college het criterium ‘urgentie’ ruim wil interpreteren, zijn aanleiding voor een nieuwe, herziende versie van de brochure. Hierin zijn de teksten over de pilotperiode verwijderd en de urgentie is verduidelijkt.
Ook in de toekomst blijft het college de Regeling monitoren. De jaarlijkse evaluatie blijft van kracht. Is er aanleiding voor een aanpassing, dan gebeurt dit in overleg met de gemeenteraad.

Meer informatie

Op www.rijksinfravught.nl is alle informatie over De Vughtse Regeling terug te vinden. Zo kunnen bewoners nagaan of ze in het toepassingsgebied wonen en hoe ze een aanvraag kunnen indienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in