Home Algemeen Bestemmingsplan N65 verder ondanks stikstofproblematiek

Bestemmingsplan N65 verder ondanks stikstofproblematiek

Het college van burgemeester en wethouders verwacht dat het Bestemmingsplan N65 voor de zomer ter inzage kan worden gelegd. Voorwaarde is dat de gemeenteraad het plan – op 16 april – vaststelt mét de Nota van Zienswijzen. Met het positieve resultaat van het stikstofonderzoek als uitgangspunt, heeft het college de laatste hand gelegd aan het bestemmingsplan, inclusief het beantwoorden van de zienswijzen. Vaststelling in april betekent dat de daarop volgende beroepstermijn van zes weken vóór de zomer is afgerond.

Omdat een deel van de N65 reconstructie op Haarens grondgebied plaatsvindt, is de voortgang van het project ook afhankelijk van de Haarense bestemmingsplanprocedure. Daar legt het college van burgemeester en wethouders het ontwerpbestemmingsplan op korte termijn ter inzage. En ook in Haaren ziet het ernaar uit dat het bestemmingsplan N65 voor de zomer kan worden vastgesteld.

Reden waarom de stikstofdepositie bij dit grote bouwproject een positief resultaat heeft, is een combinatie van factoren. Zo verdwijnen de verkeerslichten, wat stilstaande en optrekkende auto’s voorkomt. Verder dragen ook de halfverdiepte ligging en geluidschermen bij aan een geringere neerslag van stikstof op de omgeving en Natura 2000 gebieden.
Nu het bestemmingsplan weer een stap verder is, betekent dit dat de huidige planning kan worden vastgehouden. Naar verwachting gaat de bouw medio 2021 van start en is het werk gereed in 2024.

Foto: gemeente Vught.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in