Home Verkeer & vervoer Auto-pyromaan in Vught actief?

Auto-pyromaan in Vught actief?

In Vught zijn maandagavond kort na elkaar twee auto’s in brand gestoken. De eerste melding van de brand kwam rond 22:00 uur binnen. Aan de Vliertstraat, ter hoogte van de Rozenstraat, stond op een parkeerplaats een auto aan de voorzijde volledig in brand. De brandweer wist de brand snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto door de brand werd verwoest. De politie gaat uit van brandstichting.

Rond 23:35 uur kreeg de brandweer opnieuw een melding van een autobrand. Ditmaal was een auto in brand gestoken aan de Kamillestraat in Vught. De auto stond geparkeerd ter hoogte van de Klaproosstraat in Vught-Zuid. Voorbijgangers merkten de beginnende brand op en sloegen alarm bij buurtbewoners. Met een brandblusser van een buurtbewoner werd het brandje in de grill van de auto snel geblust. De auto liep des ondanks forse schade op. In de grill van de auto werd een aanmaakblokje aangetroffen, dat door de politie veilig is gesteld voor onderzoek. Na de tweede brand zocht de politie in de omgeving naar de mogelijke dader of daders. Van enkele personen werden gegevens genoteerd. De beide branden trokken veel bekijks van buurtbewoners. Het waren niet de eerste branden in Vught. Zondagochtend rond de klok van 04:55 uur gingen aan de Wolfsmelkstraat, vlak bij de Kamillestraat, 2 geparkeerde auto’s in vlammen op. Ook bij deze brand was het vermoeden van brandstichting.

De politie zal morgen buurtonderzoek verrichten en op zoek gaan naar mogelijke camerabeelden. Getuigen, die iets gezien hebben wat mogelijk verband kan houden met de branden in Vught, worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

Rond 2010 hield een pyromaan Vught wekenlang in zijn greep en gingen er tientallen auto`s in vlammen op. De dader van deze branden is ondanks groot politieonderzoek nooit opgepakt.

Foto’s Bart Meester/Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in