Home Uncategorized Presentatieconcert van Carnavalsvereniging de Knolderapen, ‘D’n Opmaot 2020’

Presentatieconcert van Carnavalsvereniging de Knolderapen, ‘D’n Opmaot 2020’

Zondagmiddag 2 februari is het weer zo ver! Tijd voor het jaarlijks terugkerende presentatieconcert van Carnavalsvereniging de Knolderapen; ‘D’n Opmaot’. Een evenement wat al jaren bekend staat als DE opwerremer voor het Dommeldurpse Carnaval. U bent vanaf 14:30 uur (aanvang 15:00 uur) van harte welkom in de foyer van Theater de Speeldoos. De entree is gratis en het beloofd wederom een mooi en vol programma te worden.  

Gevarieerd repertoire
Het altijd goed bezochte evenement, ooit begonnen als Snertconcert in Herberghe Sint Joris, kent alweer enige jaren de naam ‘D’n Opmaot’ en is naast een opmaat richting de Carnaval ook het moment voor de 28 muzikanten van de blaaskapel om hun nieuwe repertoire ten gehore te brengen. Onder leiding van Jos van Zandbeek is er de afgelopen maanden dan ook hard gewerkt om 2 februari een gevarieerd en spetterend programma neer te kunnen zetten. Zo komen er nummers voorbij van Vicky Leandros, Dana Winner, Linda Ronstadt en Helene Fischer, maar is er uiteraard ook ruimte ingebouwd voor de echte Carnavalsnummers uit Dommerbaorzedurp en Oeteldonk.

Bevriende verenigingen
Ieder jaar nodigen de Knolderapen enkele bevriende carnavalsverenigingen uit om D’n Opmaot gezamenlijk tot een succes te maken. Dit jaar met optredens van de jubilerende carnavalsvereniging DanMarZo uit ons eigen Dommelbaorzedurp en carnavalsvereniging De Piccolo uit Oeteldonk. DanMarZo viert dit jaar haar 22-jarig bestaan en De Piccolo is natuurlijk bekend als oudste carnavalsvereniging van Oeteldonk. Beide muziekgroepen zijn de afgelopen jaren al vaker te gast geweest bij carnavalsevenementen van de Knolderapen en staan garant voor een lekker stukje muziek. Verenigingen die het dus zeker de moeite waard maken om deze zondagmiddag naar De Speeldoos te komen.

De Deurgeschoten Knol
Ook een terugkerende traditie is de Deurgeschoten Knol, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan iemand die zich al jaren inzet voor het Carnaval of de vereniging ‘de Knolderapen’ in het bijzonder. Zo viel vorig jaar de beurt aan L.V.V.C. De Henkies om deze waardevolle onderscheiding in ontvangst te nemen. De vriendschappelijke band tussen dit Oeteldonkse duo en de Knolderapen hoeft natuurlijk niet nader toegelicht te worden. Wie de nieuwe decorandus gaat worden blijft nog even een geheim, maar komt zeker in een mooi rijtje namen terecht. De Knolderapen hopen u zondagmiddag 2 februari te mogen verwelkomen en het zou leuk zijn als iedereen zoveel mogelijk in carnavalskleding naar de Speeldoos komt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in