Home Uncategorized Medailleregen voor zwemmers Dommelbaarzen op Brabantse Winter Kampioenschappen

Medailleregen voor zwemmers Dommelbaarzen op Brabantse Winter Kampioenschappen

Joris te Booij haalt goud op 100 meter vrije slag in 51.56 seconden tijdens zijn afscheidswedstrijd (foto Hanneke Timmermans)

In de weekenden van 16-17 en 23-24 november jl. mocht het team van ‘De Dommelbaarzen’ met maar liefst 18 zwemmers verschijnen aan de start van de Brabantse Winter kampioenschappen. Tijdens deze kampioenschappen kwamen zwemmers uit Brabant met een behaald limiet bij elkaar en zwemmen voor de titel ‘Brabants Kampioen 2019’ op diverse zwemslagen en afstanden.

De volgende 18 zwemmers van De Dommelbaarzen deden mee aan deze prestigieuze kampioenschappen: Edvin Hodzic, Teye Chan, Isabel van Gessel, Maxime Kolster, Loes van Herwijnen, Megan Claassen, Sander Groos, Stan Derks, Dave Baaijens, Zenno Timmermans, Steven Smith, Devin Servais, Luke Looymans, Sjoerd Looymans, Mike Krielaart, Joris te Booy, Max Peters en Dielis Kerkhof.

Het team van de Dommelbaarzen was niet alleen groot, maar ook sterk! Vele medailles werden gewonnen en mooie PR’s gezwommen. Max Peters wist zich met zijn gouden medaille op 50 meter schoolslag verzekerd van de 204e plaats op de Europese ranglijst en op de 13e plaats aller tijden van Nederland!

Met 18 zwemmers wisten De Dommelbaarzen maar liefst 10 podiumplaatsen in de wacht te slepen. De gouden, zilveren en bronzen medailles werden binnengehaald door Max Peters, Joris te Booij, Sjoerd en Luke Looijmans. In totaal ging De Dommelbaarzen naar huis met 3 gouden, 1 zilveren en 6 bronzen medailles.

Met deze resultaten mag De Dommelbaarzen zich 11e van Brabant noemen. Een geweldige prestatie! Aan de Brabantse Winter Kampioenschappen deden 35 zwemverenigingen en 432 zwemmers mee, goed voor in totaal 2074 individuele inschrijvingen.  

Tijdens deze kampioenschappen werden er ook nog diverse limieten behaald voor de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen 5 tot en met 8 december.

De zwemmers, trainers, begeleiders en fans van De Dommelbaarzen blikken terug op een fantastisch toernooi en zijn trots op de behaalde resultaten. Hiervoor trainen zij iedere week hard en met veel plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in