Home Sport & recreatie Zwemvereniging Dommelbaarzen ‘kopje onder maar niet opgeheven’

Zwemvereniging Dommelbaarzen ‘kopje onder maar niet opgeheven’

782
7

Update 10-07-20:
De algemene ledenvergadering van zwemvereniging de Dommelbaarzen eindigde woensdagavond met een kater. Helaas moest het bestuur samen met haar leden besluiten haar activiteiten voor een deel te staken. De afdelingen wedstrijdzwemmen, recreatief zwemmen en zwemmen voor mensen met een beperking zijn genoodzaakt te stoppen vanwege een te hoog begrotingstekort en een niet te realiseren reddingsplan.
De Masters en een groep trimzwemmers gaan voorlopig door, dus de vereniging is niet opgeheven. Ook wordt bekeken of het jaarlijkse Open Waterevenement in de IJzeren Man voortgezet kan worden. Daarnaast wordt bekeken of een deel van de zwemmers overgeheveld kunnen worden naar andere groepen mits zij dat willen.

Het rommelde al enige tijd binnen de vereniging. Oorzaak was de hoge badhuur, die door de zwemmers en club steeds moeilijker op te brengen was. Ter vergelijking. In Eindhoven staat het bekende Pieter Van de Hoogenband Zwem-Walhalla, waar NK en EK’s worden gezwommen. De badhuur bedraagt daar 100 Euro terwijl Dommelbaarzen voor het Vughtse zwembad 160 Euro moet aftikken bij Laco!!!!!! Leden stopten of gingen naar andere zwemclubs in de regio. Ook het binnenhalen van ondersteunende sponsors bleek moeilijker dan gedacht. Dommelbaarzen was binnen het Nederlandse zwemmen een subtopclub, die in het verleden al vele regionale en nationale titels binnenhaalde. Maar ook als opleidingsinstituut voor talenten had de Vughtse zwemclub een goede naam. Bekende zwemmers als Annemarie verstappen, Arthur de Rouw en Fred Vollenbergh kwamen uit voor de Vughtse club. Ook in het open water telde zij mee. Wietse Beerens haalde verschillende titels binnen die hem de bijnaam ‘Keizer van de Westerschelde opleverde’.

7 REACTIES

  1. Met een huur van bijna 160 euro per uur: wedstrijdzwemmen in vught is niet meer te betalen. 50 jaar clubhistorie valt ten prooi aan de gevolgen van de uitverkoop van het gemeentelijk zwembad Ouwerkerk aan exploitant Laco.

  2. [* De Shield plugin heeft dit bericht als “Pending Moderation” gemarkeerd. Reden: Gefaalde Bot Test (verlopen) *]
    26 jaar na dato wordt de harde realiteit van de privatisering nogmaals pijnlijk duidelijk. Een moedig besluit van de ALV genomen met het hoofd, niet met het hart! Vughtse politiek, pak deze handschoen op in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van november. Vught en Helvoirt hebben recht op een fatsoenlijke zwemaccommodatie tegen fatsoenlijke tarieven. Commercialisering van tarieven stimuleert de Vughtse breedtesport zeker niet! Ik roep raadsleden op het gesprek hierover aan te gaan. Doe dit snel en let inderdaad op de Vughtse sportzaak

  3. 26 jaar na dato wordt de harde realiteit van de privatisering nogmaals pijnlijk duidelijk. Een moedig besluit van de ALV genomen met het hoofd, niet met het hart! Vughtse politiek, pak deze handschoen op in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van november. Vught en Helvoirt hebben recht op een fatsoenlijke zwemaccommodatie tegen fatsoenlijke tarieven. Commercialisering van tarieven stimuleert de Vughtse breedtesport zeker niet! Ik roep raadsleden op het gesprek hierover aan te gaan. Doe dit snel en let inderdaad op de Vughtse sportzaak

  4. Het is jammer dat de kop de lading niet dekt. De Dommelbaarzen houden niet op te bestaan! We gaan door in afgeslankte vorm, maar bieden nog steeds aan een heleboel zwemmers onderdak. Voor de afdeling Recreatief is sowieso het doek nog niet gevallen, daar is genoeg kans op een alternatief voor de zwemmers. Dus ‘kopje onder ‘ is leuk voor de lezers, maar dekt de lading niet helemaal. Zo zetten jullie de lezers op het verkeerde been, helaas.

  5. Als ex=sporter die eerder kon zwemmen dan horden lopen doet het me pijn zo’n mooie vereniging te zien ondergaan. Niet opgeven!

  6. 16 augustus 1970 de Dommelbaarzen reizen af naar Drunen voor de eerste wedstrijd om vervolgens 50 jaar lang als clubje uit Vught toonaangevend op wedstrijd niveau zowel landelijk , regionaal en internationaal naam te maken. Nu anno 2020 valt onder druk van de commercie het wedstrijdzwemmen. De breedte sport in Vught is weer een stukje smaller geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in