Home Sport & recreatie Zwaluw VFC hunkert naar een prijs

Zwaluw VFC hunkert naar een prijs

Trainer van Zwaluw VFC John Laponder is tevreden met de indeling in de 3e klasse C, vertelde hij zaterdag 25 juli in NOVO3’s Blikveld. Prachtige regioderby’s voor zowel spelers als supporters. Bij nieuwkomer Alem speelt zijn zoon dus dat wordt een leuke ontmoeting.
“Ik heb nog geen contact met collega-trainers, dat komt wel als de competitie begint. Onze selectie is een stuk breder en sterker geworden. Steffan Moes en Mehmet Alp en Romario speler weer op het oude nest. We hebben nu een selectie van 25 man. Er zullen dus wat spelers moeten afvallen richting het 2e team. Dat wordt een pittige opdracht om dat allemaal te managen. We hebben een gretige groep, die dit seizoen voor de prijzen zal gaan. We mikken op een periode en een plek bij de eerste vier,” liet Laponder zich ontvallen.
“Nu hebben we een mix van groen (rond de 20) en rijp (rond 28 en 30). Met deze groep zijn we ook in staat met meerdere systemen te voetballen als daar aanleiding voor is. De taak van trainer is de afgelopen jaren veranderd, mede omdat de mentaliteit van de spelers zich aan de moderne tijd heeft aangepast, maar ik ben nog wat ouderwets in mijn aanpak en zeker geen laptoptrainer, die alles kapot analyseert. Voetbal moet ook plezier zijn en je mag fouten maken. Dat draait voetbal tenslotte om.”

Presentatie Berry van de Water en Erik Overman
Techniek Ludo Servais.

Beluister hier het interview met John Laponder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in