Home Sport & recreatie Van der Ven verlengt bij FC Den Bosch

Van der Ven verlengt bij FC Den Bosch

186
0

Ook na dit seizoen is Erik van der Ven verantwoordelijk voor de A-selectie van FC Den Bosch. Van der Ven verlengde zijn per 1 juli 2020 aflopende contract met 1 seizoen tot medio 2021.

Bert Ruijsch, manager Voetbalzaken: “Een hoofdtrainer heeft een breed palet aan verantwoordelijkheden. Natuurlijk gaat het om sportieve prestaties, maar bij een club als FC Den Bosch – en zeker in de fase waarin wij nu zitten – gaat het om meer dan de ranglijst alleen. We werken met een beperkt budget en uit overtuiging het liefst met zelf opgeleide spelers en trainers. Daarom willen we in de eerste plaats een trainer die gericht is op ontwikkeling. Dat is Eriks corebusiness. Hij is als jeugdtrainer bij deze club begonnen en heeft, net als een groot deel van de spelers die hij nu onder zijn hoede heeft, de opleiding doorlopen tot het punt waarop hij nu is. Alleen al in de eerste seizoenshelft debuteerden er onder zijn leiding negen spelers in het eerste elftal én in het betaalde voetbal. De ontwikkeling van Erik en het team stopt daar niet. De potentie die wij in Erik zien is groot. Als er tien punten zijn die als graadmeter dienen voor het functioneren van een hoofdtrainer/coach, dan scoort Erik op zeven bovengemiddeld”.

Hoofdtrainer/coach Erik van der Ven: “Dankbaar ben ik voor het vertrouwen van de clubleiding in mijn functioneren. Intern is de boodschap steeds duidelijk geweest: spelers verder helpen in hun ontwikkeling en zo ook kapitaal op het veld opbouwen voor de opleidingsclub die FC Den Bosch is. Ik ben blij dat de progressie die we op de trainingen al veel eerder zagen, voor de winterstop ook tot uitdrukking is gekomen op de ranglijst. Voor de 2e seizoenshelft willen we deze stijgende lijn dan ook doortrekken. De transfer window kan dit proces beïnvloeden. Spelers komen en gaan. Maar wanneer de dynamiek binnen de selectie verandert door nieuwkomers of omdat spelers vertrekken, dan anticiperen we daar op. Ons gezamenlijke doel is de supporters vermaken met aantrekkelijk en liefst winnend voetbal van een team met wie FC’ers zich kunnen identificeren. Een op termijn volle De Vliert is de missie vanuit de club. Hier wil ik graag mijn bijdrage aan blijven leveren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in