Home Sport & recreatie Topdrukte bij IJzeren Man

Topdrukte bij IJzeren Man

Zaterdag 8 augustus vond in het programma ‘Wat Een Weekend’ van NOVO3 een interview plaats met Rob van de Velde, directeur van de IJzeren Man. Ten tijde van het interview werden er al geen gasten meer toegelaten, omdat het Corona maximum van 2500 was bereikt bij het strandbad. Mensen werden pas weer toegelaten als andere gasten weer vertrokken. Vanwege het mooie weer stonden de eerste gasten reeds om 08.30 uur te wachten, terwijl het strandbad om 10.00 uur open gaat. De 160 ligbedden die beschikbaar zijn bij het strandbad zijn in no time bezet.
Het mooie weer van de afgelopen week maakt veel goed na de verplichte Corona sluiting. Mensen blijven in hun eigen land recreëren en dat is bij de IJzeren Man ook goed te merken. Normaliter zijn er op topdagen 5000 gasten, meer worden er dan niet toegelaten omdat het wel verantwoord moet blijven in verband met de veiligheid en dergelijke.
“We zijn blij met de vernieuwing en vergroting van de speeltuin, een nieuwe toiletgroep die gebouwd is, de aanleg van het klimbos (waar een hoop over te doen is). We proberen het zoveel mogelijk aantrekkelijk te maken en te houden voor de bezoekers. Het water blijft altijd trekken en op dit moment is de stand van het water op niveau. Er is afgelopen winterperiode voldoende water gevallen waardoor er nog steeds gezeild kan worden en de zwemmers ook geen problemen kennen.”
Of de IJzeren Man uitgediept gaat worden is nog niet bekend. In verband met de Corona maatregelen zijn er op dit moment geen evenementen. Alles is gecanceld. Met betrekking tot de verplichte registratie van de gasten die naar het Strandhuys komen is er volgens Rob geen vuiltje aan de lucht. Van de gasten die telefonisch reserveren worden de persoonsgegevens genoteerd en van de passanten die langskomen wordt dit ook gelijk bij binnenkomst gedaan.
De bekende thermometer, die vroeger bij de ingang stond en de temperatuur van het water aangaf, is verdwenen maar tijdens deze mooie zomerweek schommelt de watertemperatuur rond de 21 graden en is heerlijk verkoelend. Dat het strandbad is opgeknapt, blijkt wel uit de berichten op social media. Gasten wanen zich op het strand in Noordwijk, zo’n uitstraling heeft het, terwijl zij gewoon als Vughtenaar op de fiets naar hun eigen strandbad gefietst komen.

Luister hieronder naar het interview met Rob van de Velde:

Presentatie: Marcel van den Heuvel en Gerard Postema

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in