Home Sport & recreatie Tiende gelijkspel met smaak van overwinning

Tiende gelijkspel met smaak van overwinning

In een wedstrijd die in de 2e helft pas ontbrandde heeft Den Bosch voor de 10e keer gelijk gespeeld. Dat voelde waarschijnlijk wel als overwinning na een 0-2 achterstand.

Met wederom dezelfde 11 namen ging Erik van der Ven met zijn FC Den Bosch op zoek naar de 3e overwinning op rij. Nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie De Graafschap kwam op bezoek in een zeer matig gevulde Vliert. In het 1e kwartier was het tempo niet bijster hoog. De Graafschap zag de vrije trap van Branco van den Boomen rakelings naast gaan en voor Den Bosch was Paco van Moorsel het dichtst bij een doelpunt. Uit een corner van Danny Verbeek mocht hij in het zestienmetergebied uithalen maar zijn inzet werd gesmoord.

In het vervolg van de 1e helft was het overwicht opvallend genoeg voor de nummer 12 uit de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap kreeg geen grip op de Bosschenaren, die er een aantal keer gevaarlijk uitkwamen maar telkens de finesse misten om doeltreffend te zijn. Het spel werd er bij beide ploegen niet veel beter op waardoor hetzelfde beeld standhield en we gingen rusten met de brilstand nog op het bord.

Seun of God
In het begin van de tweede helft was het in de natte Vliert op het veld nog altijd hetzelfde. Beide ploegen probeerden aan te vallen. Uit het niets was het De Graafschap dat op 0-1 kwam toen Daryl van Mieghem – op aangeven van Ralf Seuntjes – Van der Steen verraste van afstand. Die stond genageld aan de grond. Vlak daarna maakte Den Bosch nog maar eens een kapitale fout waar Seuntjes van kon profiteren: 0-2. Zo was het overwicht uit de 1e helft helemaal niets meer waard.

Antwoord
Den Bosch wist gelukkig snel te antwoorden: Ruben Rodrigues legde de voorzet van Bouyaghlafen met het hoofd panklaar voor Van Moorsel: 1-2. Even leek het erop dat Branco van den Boomen een wereldgoal vanaf de middenlijn wist te maken maar volgens de scheidsrechter lag de bal niet stil en ging het feestje niet door.

Den Bosch hield vol de druk op de bezoekers wat uiteindelijk in de 77e minuut tot de gelijkmaker leidde. De vrije trap van Rodrigues werd slecht gekeerd door doelman Hidde Jurjus waarna Leo Vaïsänen er als de kippen bij was om gelijk te maken: 2-2. Zo hield Den Bosch toch een punt over aan deze heerlijke wedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in