Home Sport & recreatie SV Real Lunet zet zich in voor de Molukken

SV Real Lunet zet zich in voor de Molukken

Aandacht en hulp moet er komen voor de inwoners van de Molukken. Door de zware aardbeving zijn verschillende dorpen getroffen. Sportvereniging Real Lunet is van oorsprong een Molukse club en wij willen hulp bieden aan de Molukken, aldus de voorzitter Patrick Molle.

Aardbeving en naschokken
Op 26 september is er een zware aardbeving, met 6,8 op de schaal van Richter, geweest op de Molukken, waardoor er complete dorpen zijn verwoest, zoals Waai en Liang. Sindsdien zijn er ook veel naschokken. Helaas zijn er dodelijke slachtoffers en minstens honderd gewonden gevallen door de aardbeving. Huizen zijn zwaar beschadigd en zelfs onbewoonbaar geworden. Vele inwoners zijn naar hoger gelegen gebieden gevlucht uit angst voor een tsunami. Zij leven nu in tenten en kunnen onze hulp gebruiken.

Politieke aandacht in Vught
Overal in Nederland zijn er spontaan acties opgestart om aandacht te vragen. Ook de hulp en aandacht van de lokale gemeente werd gevraagd. Zoals de geldelijke bijdrage van de gemeenten Waalwijk, Tiel en Barneveld, gesteund door diverse politieke (lokale) partijen.

De gemeente Vught heeft een grote betrokken Molukse gemeenschap en mede daardoor zal het bestuur van Real Lunet aan de politieke fracties van Vught hulp vragen voor de Molukken de komende weken.

Actie zondag 1 december
Naast de aandacht van de Vughtse politieke partijen zal vanuit sportvereniging Real- Lunet op zondag 1 december ook een geldinzameling worden gehouden. Het programma voor die dag zal de komende week worden gedeeld en bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in