Home Sport & recreatie Succesvolle start Fietsproject MOVE

Succesvolle start Fietsproject MOVE

In 2016 telde Nederland 22,8 miljoen fietsen, gemiddeld 1,3 per persoon. Daarmee is de fiets het meest voorkomende vervoermiddel in ons land.
Dit om nog maar eens aan te geven hoe belangrijk het is om te kunnen fietsen in een land waar fietsen een belangrijk vervoersmiddel is. Om je te kunnen verplaatsen naar je werk, naar vrienden en familie of gewoon een boodschapje doen, veel mensen die in Nederland wonen doen dat met de fiets. Fietsen wordt de kinderen met de paplepel ingegoten. Onze jonge kinderen starten vaak met een loopfietsje. “Kijk eens wat ik kan”… en dan zie je ze snelheid maken om vervolgens al balancerend een afstand af te leggen. Dat zijn de beginselen van fietsen. En als ze dan toe zijn aan een ‘echte’ fiets dan worden er eerst voor de veiligheid nog zijwieltjes opgezet, de combinatie van trappen en balanceren is nog best lastig.

“Iedereen in de gemeente Vught moet kunnen sporten”

Dit geldt niet alleen voor kinderen, dit geldt voor iedereen die nog nooit gefietst heeft. Binnen het fietsproject van MOVE Vught en Vluchtelingenwerk Vught komen al deze oefenvormen aan bod. Vluchtelingen/statushouders die in hun eigen land nog nooit hebben gefietst kunnen zo leren om zelfstandig te fietsen. Het pilotproject trok maar liefst 7 enthousiaste mensen die wilde leren fietsen. De middag werd begonnen met een kopje koffie in de Stenen Hut op het zorgpark Voorburg. Voorburg is ook tevens de locatie waar het fietsproject plaatsvindt, zodat we in een rustige omgeving de beginselen van het fietsen kunnen oefenen. Dankzij het enthousiasme van de deelnemers en de begeleiders werd het een leerzame én gezellige middag.

De volgende keren wordt er weer flink geoefend en krijgen de deelnemers ook les in verkeersregels en uitleg over de eisen waar een veilige fiets aan moet voldoen. MOVE Vught is voor dit project nog op zoek naar een grote kinderfiets(meisje) of een kleine damesfiets. Mocht je die nog ergens hebben staan, waar je niets mee doet én je wilt deze doneren aan het fietsproject? Of wil jij je inzetten als vrijwilligers bij dit project of tijdens een van de andere projecten van MOVE Vught? Stuur dan even een mailtje naar info@movevught.nl. Volg ons ook op sociale media (movevught) en kijk eens op onze website (www.movevught.nl) om te zien waar wij allemaal mee bezig zijn en wat ons beweegt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in