Home Sport & recreatie Strijdlust levert FCDB punt op

Strijdlust levert FCDB punt op

Een wereld van verschil: in het begin van de week leverde FC Den Bosch broddelwerk af en liet zich thuis kinderlijk eenvoudig aftroeven door hekkensluiter Helmond Sport. De 1-2 nederlaag sloeg in als een bom. Dat mag ook een jonge Bossche ploeg niet weer gebeuren. Trainer Van de Ven past zijn team aan en liet Van Moorsel buiten de ploeg ten faveure van Bolsius. De jeugd kreeg de kans om tegen de bijna koploper Almere City ervaring op te doen. De gasten lieten FC Den Bosch in het eerste kwartier alle hoeken van het veld zien met veel beweging en prima aanvalsspel. Oud-FCDB speler Bouyaglafen snelde een paar keer door de Bossche verdediging en kopte zijn ploeg naar een verdiende 0-1 voorsprong. Het was wachten op een aframmeling. Met kunst en vliegwerk bleef het Bossche Bolwerk overeind. Nadat de onrustige Van Zutphen was gewisseld voor Mulders ging het qua organisatie een stuk beter. Sturing en Postema zorgden bijna voor de 1-1.
Na rust een fel FC Den Bosch waarin de jonkies Felida, Meerveld, Mulders en Bolsius brutaal de tegenaanval inzetten. De 1-1 kwam na een prachtige aanval over rechts die tenslotte door Helstrup over de eigen doellijn werd gelopen. FC Den Bosch kreeg zelfs de overhand en drongen de gasten, waarin Ahannach, Koolwijk en later stormram Verheydt opvielen, terug op eigen helft.
Beide ploegen kregen mogelijkheden maar doelpunten bleven uit. Het gelijke spel werd als een overwinning ervaren. Op deze manier voetballen met strijd, inzet en passie en wellicht een dosis geluk zal de Bossche ploeg ongetwijfeld naar een hogerere klassering brengen dan nu het geval is.
Dus: Het onlangs geplaatste kapelletje heeft haar dienst al bewezen. (zie foto)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in