Home Sport & recreatie Speeldagen-kalender FC Den Bosch

Speeldagen-kalender FC Den Bosch

99
0

Vrijdag heeft de KNVB de speeldagenkalender Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2020/’21 afgerond. In de kalender is maximale flexibiliteit nagestreefd met het oog op mogelijke interrupties door bijvoorbeeld een 2e coronagolf.

 • De KKD start op 28/29/30 augustus. Er zijn 4 midweekse speelrondes:
  * 22/23 december * 12/13/14 januari * 26/27/28 januari + 13 mei (Hemelvaartsdag).
 • In de KKD Divisie wordt in de 1e periode op vrijdag t/m dinsdag gevoetbald.
  Dat is nadrukkelijk een wens van de clubs.
  Na die periode is vooralsnog de vrijdag de vaste speeldag en wordt er nog 1x op maandag (5 april, Tweede Paasdag) en 1x op zondag (3 januari) gespeeld.
 • De KKD ligt stil van 18 december tot 3 januari. Geen echte winterstop dus, omdat er inhaalwedstrijden tijdens deze data worden gepland.
 • De laatste speelronde van de KKD is op 14 mei.

In de play-offs om promotie en degradatie gaat het om enkele wedstrijden door de
4 periodekampioenen en daarnaast de 2 hoogste geklasseerde clubs. Zij gaan samen met de nummer 16 van de Eredvisie om 1 plek in de eredivisie spelen.

 • Wedstrijden tegen topclubs worden waar mogelijk verspreid over het gehele seizoen. Daarnaast kunnen alle clubs aangeven wat voor hen 2 mooie tegenstanders zijn voor uit- en thuisduels. Deze wedstrijden worden dan – net als de derby’s en de wedstrijden die het afgelopen seizoen niet zijn gespeeld – zo veel mogelijk later in het competitieprogramma geplaatst, in de hoop dat er tegen die tijd weer met volle stadions mag worden gevoetbald.

Voor de nadere invulling van de speeldagenkalender met de exacte wedstrijden en speeltijden volgt nog afstemming met diverse partijen waaronder de lokale autoriteiten.
Daarna kan het definitieve speelschema in de 2e helft juli 2020 bekend worden gemaakt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in