Home Sport & recreatie PH turnen succesvol

PH turnen succesvol

Imke Stevens regiokampioen turnen

In totaal stonden er afgelopen weekend 10 meiden aan de start van de regiofinale, die tevens de kwalificatie was voor de halve finale van de Nederlandse kampioenschappen. De dames waren er klaar voor en lieten goede oefeningen zien. Viënne Braat (pupil), Imke Stevens (jeugd) en Rinke van der Loo (senior) wisten zich te kwalificeren voor de halve finale. Imke deed dat zeer overtuigend door het hele deelnemersveld achter zich te laten en de gouden medaille in ontvangst te nemen. Hiermee bekroonde Stevens zich tevens tot regiokampioen.

De 2e wedstrijddag stond in het teken van de toestelfinales. Hierbij lieten Rinke en Imke zien dat zij tot de top van de regio horen. Imke werd regiokampioen op sprong en Rinke was de beste op de balk.

Ook de heren turnden hun laatste kwalificatiewedstrijd in het district. Hier waren de tickets te verdienen voor de kwartfinales van de Nederlandse Kampioenschappen. In Weert deden de heren goede zaken. Teun Dominicus, Kevin Rutjes, Quinn Dekkers, Cheng van den Dungen, Alex Buisman, Sem Haase en Jasper Willems wisten zich voor de volgende ronde te kwalificeren. Sem en Jasper deden dat zelfs met het eremetaal. Zij wonnen beide de bronzen medaille.

Vanaf maart vinden de nationale kwalificatiewedstrijden plaats. Dan zullen ook de jongens van 12 jaar en ouder in actie komen, waarbij ook zij zich proberen te kwalificeren voor de finales van de Nederlandse Kampioenschappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in