Home Sport & recreatie “Opstart Prins Hendrik hele kluif”

“Opstart Prins Hendrik hele kluif”

Twee maanden lang was sport een belangrijke bijzaak, meldde Rien van Haperen, de voorzitter van Prins Hendrik in NOVO3 live. “Zowel de atletiek als de gymnastiek lag geheel stil en moesten de sporters zelf thuis aan de slag om in vorm te blijven. Ik was wel aangenaam verrast van de creativiteit van onze leden. Nu starten we weer langzaam op. In ieder geval de jeugdtrainingen tot 18 jaar schalen we verder op. Dat is best een hele kluif. Allereerst op logistiek gebied: wat kun je bieden, waar en wanneer? Vervolgens moeten de trainers hun oefenstof aanbieden in kleinere groepjes. En tenslotte moet er gecommuniceerd worden naar de deelnemers en ouders wat er wel en niet mag en mogelijk is. Bij voorbeeld: geen gebruik van de sport- en springhal en het clubhuis. In samenwerking met de bonden en de gemeente hebben we een protocol samengesteld dat nu uitgerold is.”

“PH is een pluriforme vereniging met prestatie-en breedte sport voor jonge en wat oudere sporters en uiteraard ook voor deelnemers met een beperking. De start op verschillende delen van het complex was spannend: we moeten roeien met de riemen die we hebben, maar de deelnemers waren enthousiast. Vooral ook het sociale aspect hadden ze gemist.
Wat de wedstrijden betreft: in het najaar zullen de grote evenementen waarschijnlijk niet doorgaan. De kleinere evenementen hebben nog een kans Misschien kunnen we nog clubkampioenschappen, in aangepast vorm, realiseren om het seizoen goed af te sluiten”, aldus van Haperen.

Beluister hier het hele gesprek met Rien van Haperen bij NOVO3 live.
Presentatie Ger Posthuma en techniek Ralph van Dongen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in