Home Sport & recreatie Octopus start met overwinning

Octopus start met overwinning

De basketballers van E.V.B.V. Octopus mochten eindelijk weer een echte wedstrijd spelen. In Sporthal Elzenburg ontvingen zij Baros. Luke Smets: “We zijn al enkele weken in training, maar nu mochten we eindelijk weer eens voor het echie. We begonnen met een nieuw systeem waarin niet enkel de spelers scoren die erom bekend staan maar we willen dat aantal verbreden. Dat komt mede omdat we een aantal spelers zijn kwijtgeraakt. Toch hebben we nu een ploeg waarin de neuzen dezelfde kant op wijzen. De nadruk ligt nu op het collectief”.
Aanvankelijk verliep de wedstrijd niet bepaald naar wens en keken de Vughtenaren ondanks redelijk veldspel ineens tegen een 2-21 achterstand aan. Na intern overleg werd de tactiek wat aangepast en ging Octopus in de achtervolging. In het 3e kwart kwamen zij langszij, vervolgens erop en erover. In het laatste kwart vlogen de 3 punters er onberispelijk in en was de defensie op haar best.
Het publiek, in corona-opstelling, genoot van het vertoonde spel en zag tenslotte Octopus met 72-60 haar eerste zege behalen.
Luke Smets was in zijn nopjes over het vertoonde spel, instelling en veerkracht.

Beluister hier het gesprek met Luke Smets direct na de overwinning bij NOVO3 Sport

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in