Home Sport & recreatie NOVO3 DJ Marco rent tegen kanker op 11 april

NOVO3 DJ Marco rent tegen kanker op 11 april

Omdat opgeven geen optie is.

“Na het overlijden van mijn broertje William in 2019, die 2 jaar lang alles heeft gegeven om zijn slokdarmkanker de baas te worden, en omdat elk persoon die overlijdt aan deze verschrikkelijke ziekte er 1 teveel is wil ik mijn andere passie, hardlopen, inzetten om geld wat zo hard nodig is voor onderzoek bij elkaar lopen omdat ‘Opgeven nu eenmaal geen Optie is’.

Rotterdam 2020 zou mijn 3e marathon worden. Toen ik op de website van KWF de ‘Aktie Ren Tegen Kanker’ tegen kwam was de keuze al snel gemaakt. Ik startte een actiepagina via KWF, maakte dit openbaar en vrijwel direct gingen de donaties lopen, ik had mijn doel gezet op 1000 euro, dit bedrag was binnen 24 uur gerealiseerd, ongelooflijk, na een aantal keer het streefbedrag opgehoogd te hebben staat de teller inmiddels op ruim 3000 euro.

Omdat Corona flink roet in het eten gooide en De Mooiste uitgesteld is tot najaar 2021, heb ik besloten om op 11 april 2021 zelf een marathon te gaan lopen omdat ik vind dat ik mijn tegenprestatie moet leveren voor alle mooie donaties en oktober ook nog steeds geen garantie is. Met hetzelfde doel, draag ik deze in het bijzonder op aan mijn broertje en aan al die helden en heldinnen die hun dappere strijd voeren.

Ik wil niet aan de zijlijn toekijken zoals ik toe heb moeten kijken hoe mijn broertje zijn vaak eenzame strijd moest strijden, maar voel me geroepen iets te doen wat het verschil kan maken. En zoals elk nadeel zijn voordeel heeft volgens een bekend sporter, kan ik nu nog meer sponsorgeld genereren. Omdat ik deze marathon niet helemaal in de anonimiteit wil lopen ben ik samen met de gemeente aan het kijken wat er mogelijk is zonder dat het een evenement wordt, want dat is gewoonweg niet realistisch op dit moment. 

De marathon gaat over 4 lussen van ongeveer 9 kilometer en een kleinere lus waarbij ik steeds langs het startpunt kom, de start is gepland vanaf de Vughtse Pomp. Deze plek heeft voor mij een speciale betekenis, hier startte en eindigde menig carnaval met onze mini caranavalsclub ‘Vruug zat Laot thuis’. Op de 4 grote lussen wil ik per keer graag een paar lopers meenemen voor de support. De laatste ronde loop ik alleen als eerbetoon aan mijn broertje William. Voor de veiligheid gaan er 2 fietsers mee.

Er heeft zich inmiddels ook een bekende Vughtse 4 daagse wandelaar bij me gemeld, Marc van der Bruggen, die de afstand op die dag wandelend af gaat leggen om zijn donatie kracht bij te zetten. Ik doe mee om geld op te halen voor kankeronderzoek. Geld dat heel hard nodig is, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker.
Op de facebookpagina ‘Marco rent tegen kanker op 11 april’ houd ik je elke week op de hoogte van mijn trainingen en ontwikkelingen rondom mijn marathon op 11 april. Ook zal hier de route bekend gemaakt worden zodra deze definitief is.

Als je na het lezen van dit verhaal een donatie wil doen voor mijn actie dan kan dat via de onderstaande link. https://acties.kwf.nl/fundraisers/marcovugts/rotterdam

Namens mij en KWF: dankjewel ! ” 

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in