Home Sport & recreatie MOP maakt werk (op) blaashal

MOP maakt werk (op) blaashal

Hockeyclub MOP gaat serieus werk maken van een blaashal. Dan kan er tijdens de winterstop van december tot en met maart gewoon doorgespeeld worden. Annemarie Povel, voorzitter van de MOP Blaashal commissie, ziet enkel voordelen. De spelers kunnen zich beter ontwikkelen op technisch, tactisch en motorisch vlak. Ondanks het snelgroeiende zaalhockey blijft het aantal hallen achter. MOP is nu genoodzaakt binnen te spelen op diverse locaties in Vught, Helvoirt en Haaren. “Zaalverhuurders hebben liever clubs met jaarcontracten.” Voor top- zaalhockeywedstrijden heeft Vught geen geschikte locatie. De blaashal, die tussen de 2 en 3 ton gaat kosten, afhankelijk van de uitvoering, lijkt de meest geschikte oplossing.
In deze hal, die tijdelijk over veld 2 wordt geplaatst, kunnen 2 speelvelden met tribunes worden gerealiseerd. Men wil de financiering via een ledenlening (obligaties) regelen.
Dit gebeurt tegenwoordig al vaak bij de sportvereniging. Met een garantiestelling van de gemeente Vught kan MOP ook een lage rente bedingen bij de bank. “Als alles lukt, kan MOP de hal klaar hebben voor de winter van 2020-2021,” aldus Annemarie Povel.
“Onder het motto ‘Zet ‘um op voor MOP’ gaat dit lukken.”

Bron en foto: HC MOP en NOVO3 sportredactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in