Home Sport & recreatie Met Move de zomer door !

Met Move de zomer door !

De MOVE Sportzomer bestaat dit jaar vijf jaar en mede daarom is de Sportzomer dit jaar grootser dan ooit. Daarnaast zullen veel mensen hun vakantie in eigen land vieren. En dat bracht Move op het idee om ‘vakantie in Vught te vieren’ met allerlei leuke (sportieve) uitjes waar de inwoners uit Vught en Cromvoirt aan deel kunnen nemen.

De afgelopen twee weken zijn er leuke activiteiten georganiseerd waar vele enthousiaste deelnemers op af gekomen zijn. Er zijn drie categorieën, namelijk ‘Zomertour op dinsdag’, ‘Samen erop uit op woensdag’ en ‘ZomerFun’ op donderdag.

Zomertour
Iedere dinsdagochtend staat in het teken van de Zomertour. Een tour langs verschillende sporten, plekken en verenigingen. Geschikt voor verschillende leeftijden, leuk voor het individu maar ook met een paar vrienden en (groot)ouders met hun (klein)kinderen. Je kunt je sportief flink uitleven en tegelijkertijd kennis maken met een nieuwe sport die je nog nooit hebt gedaan. Op ieders eigen niveau.

De afgelopen twee weken hebben mensen deel kunnen nemen aan kickboksen, bootcamp en (deze week) tennis.
Er staan nog drie activiteiten gepland: atletiek, capoeira en padel.

Onder zomertour valt ook het lasergamen in het centrum van Vught. Deze activiteit staat nog twee keer gepland op vrijdag 7 en 21augustus.

Samen erop uit
De woensdagochtend staat in het teken van samen sporten en bewegen. Ook dit kun je doen met je gezin, familie, vriendengroep of sportteam.

De afgelopen twee weken hebben mensen deel kunnen nemen aan suppen, boogschieten en (deze week) de Me-Movers. Er staan nog drie activiteiten gepland: discgolf, camping games en aquafun.

Onder ‘Samen erop uit’ valt ook de te gekke fietsspeurtocht door Vught. Van noord naar zuid en van oost naar west, kortom door heel Vught. Met onderweg leuke vragen en raadsels. De fietsspeurtocht is op te halen vanaf 09.00 uur in het Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg (Lidwinastraat 12c) en je kunt deze weer inleveren voor 17.00 uur. Er staat nog één fietsspeurtocht gepland op woensdag 12 augustus.

ZomerFun
Samen met je vriendjes en vriendinnetjes meedoen aan sport- en spelactiviteiten. Net als op de camping, het strand of in het verre buitenland. Alle basisschoolkinderen (groep 1 tot en met 8) uit de gemeente Vught zijn iedere donderdag van harte welkom tussen 10.00-12.00 uur op het Lidwinaveld waar het vol staat met leuke sport- en spelmaterialen. De kinderen bepalen zelf hoe laat ze komen en hoe lang ze blijven. Kinderen uit groep 1-2 kunnen enkel deelnemen onder begeleiding van een volwassene.

Vught Beweegt
Meer informatie over de activiteiten, de dagen en tijden staan vermeld op het platform Vught Beweegt. Via deze site kun je ook het inschrijven regelen. Alle activiteiten van MOVE Vught zijn gratis.

Niet alleen de initiatiefnemers van het platform (MOVE Vught en Plaza Cultura) kunnen hier activiteiten op plaatsen, ook andere aanbieders van sportieve, creatieve en educatieve activiteiten kunnen hun aanbod plaatsen op www.vughtbeweegt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in