Home Sport & recreatie Een nieuw koningshuis

Een nieuw koningshuis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdagavond hebben de kegelaars van de ’s-HKB het jaarlijkse Koning der Koningen toernooi gegooid. Deze wedstrijd is speciaal voor alle Koningen (Clubkampioenen heren), Koninginnen (Clubkampioenen dames) en de nummers 2 van iedere club, dus de Prinsen / Prinsessen. Er moesten 4 x 15 ballen worden gegooid op de banen van sportcentrum Feel Fit Center in Vught.
Bij de Koninginnen werd Inge Palinckx uit Vught de nieuwe Koningin 2019.
Zij versloeg met grote overmacht haar directe concurrente en meervoudige Koningin Toos Vughts, 437 hout (=punten).
Bij de Prinsessen was Mil Schellekens de sterkste en zij scoorde een mooi gemiddelde van 70,5 en 423 hout in totaal.
Bij de prinsenwedstrijd won Patrick Mulder met grote overmacht. Hij behaalde de Prinsentitel met 505 hout (gemiddelde van 84,2).
Voor de Koningstitel waren 5 kegelaars geselecteerd. De meervoudig kampioen van Den Bosch en tevens titelverdediger Sjef van Wilderen en zijn clubgenoot Filip Kalevski waren de grootste kanshebbers. Uiteindelijk bleek Vughtenaar Filip Kalevski (24 jaar) met een hoog gemiddelde van 86 de sterkste.

2 REACTIES

  1. Het Hollands kegelen is een heel oude sport die beoefend kan worden tot op latere leeftijd. Bij de ‘s-Hertogenbossche Kegelbond kun je altijd terecht voor het kegelen bij een gezellige kegelclub. Vooral in de leeftijdscategorie tussen 20 en 50 jaar zijn we nog op zoek naar nieuwe mensen. Kegelen?? Gewoon doen en je wordt besmet met dit sportvirus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in