Home Sport & recreatie ‘Bijtertje’ Tahapary stopt met voetbal

‘Bijtertje’ Tahapary stopt met voetbal

Justin Taharapary hangt zijn kicksen voorgoed in de wilgen.De 34-jarige speler, die na zijn jeugdopleiding in Tilburg bij Willem II en na 8 seizoenen FC Eindhoven, waar hij grote successen boekte, bij FC Den Bosch belandde.
Daar was hij een populaire speler bij de supporters omdat hij als ‘klein backie’ zich niet opzij liet zetten en hij zijn tegenstander vaak een moeilijke avond bezorgde. Tahapary was je nooit echt voorbij. Hij wist zich steeds weer terug te vechten in het duel. Uiteindelijk speelde hij ruim 300 wedstrijden in het betaalde voetbal waar hij 1 doelpunt maakte.

In en bij FC Eindhoven behaalde hij in de toen nog Jupiler League onder Jan Poortvliet de periodetitel en een nacompetitie. Zijn uitstraling en niet aflatende vechtlust en inzet werd nog extra beloond door een aanvoerderschap. Tahapary stapte daarna over naar FC Den Bosch waar hij 3 seizoenen bleef. In zijn 2e jaar was hij een vaste waarde in de achterhoede. Na een moeizaam jaar bij VV Gestel streek hij neer in Vught. Real Lunet, waar veel verschillende nationaliteiten spelen, werd zijn ‘cluppie’ en ook daar werd hij in hoge mate gewaardeerd voor zijn inzet en leiderschap. Hij maakte met trainer Glenn Simon de promotie mee naar de 2e klasse. Het afgelopen jaar werd de centrale verdediger geteisterd door blessures. Door de corona kon hij helaas niet op het veld afscheid nemen. Zijn maatschappelijke carrière als zorgmedewerker voor jeugdigen, die een speciale aanpak nodig hebben, krijgt nu zijn volledige aandacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in