Home Sport & recreatie Bavariatoernooi 2020 eindigt succesvolle week met finalestunt op afstand

Bavariatoernooi 2020 eindigt succesvolle week met finalestunt op afstand

Voor het 37e jaar op rij verzorgt tennisvereniging Bergenshuizen in Vught deze week het Bavariatoernooi. Een gezelligheidstoernooi waar op verschillende niveaus wordt getennist en gepadeld in de categorieën 4 tot en met 8 (dubbel en gemengd dubbel). De finales worden zondag 30 augustus gespeeld. Na afloop van de prijsuitreiking – die om 17.00 uur staat gepland – wordt er een bijzondere finalistenfoto gemaakt die direct na afloop beschikbaar is voor plaatsing in de media.

Finalestunt met luchtfoto
Omdat ook op de tennisbaan anderhalve meter afstand in acht wordt genomen, heeft de Bavariacommissie dit jaar een alternatief bedacht voor de traditionele finalistenfoto die jaarlijks wordt gemaakt na afloop van de prijsuitreiking. In plaats van allemaal bij elkaar te kruipen, wordt de finalisten deze editie verzocht om op onderling anderhalve meter afstand de banen 1 en 2 te vullen om vervolgens vanuit de lucht te worden gefotografeerd.

Corona-maatregelen
Maanden is het onzeker geweest of ook de 37e editie doorgang kon vinden dit jaar, omdat de Corona-maatregelen tennissers en padellers lange tijd hebben verhinderd hun sport in toernooiverband te beoefenen. Pas in juni werd bekend dat de gemeente Vught toestemming zou geven om het toernooi, dat doorgaans meer dan 500 deelnemers en vele toeschouwers naar het tennispark trekt, ook dit jaar weer door te laten gaan. De Bavaria-toernooicommissie heeft daarop de koppen op anderhalve meter bij elkaar gestoken en dat bleek een goede zet. Met bijna 400 deelnemers is het toernooi ook dit jaar weer goed bezet. Ondanks de strenge maatregelen, looplijnen en aanpassingen in de entourage zijn de deelnemers het erover eens dat het toernooi een geslaagde editie beleeft in de uitvoering van 2020.

“Mooie club”
Toernooi voorzitter Robbert van den Akker: “Veel deelnemers hebben aangegeven dat ze blij zijn dat we het toernooi door hebben laten gaan. De looplijnen naar de bar, de wedstrijdleiding, op het terras en tussen de banen en ook het scannen bij binnenkomst om je te registreren vindt men goed geregeld.” Voor een aantal deelnemers was het de eerste kennismaking met Bergenshuizen, dat sinds twee jaar naast tennisbanen beschikt over twee padelbanen en daarmee meelift op de explosieve groei die deze sport in Nederland meemaakt”. Van den Akker: “We hebben hier een mooie club samen. Als ik kijk naar hoe het toernooi deze week verlopen is, dan kan ik stellen dat we ook dit jaar weer een gezellig toernooi hebben dat zich heel goed heeft aangepast aan de situatie rondom COVID-19. We hebben veel te danken aan de COVID-commissie die hard heeft gewerkt om het toernooi te laten voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften.”

Walk of Fame
Voor veel deelnemers is het ook dit jaar weer het ultieme doel om terecht te komen in de Walk of Fame; een rij met borden waarop alle winnaars van de afgelopen 36 edities per categorie staan vermeld. Deelneemster Marieke zegt daarover: “Ik sta inmiddels een paar keer op een bordje in de Walk of Fame, maar het blijft speciaal. Ik ben er gisteren langs gelopen en toen ik mezelf met mijn moeder op een van de bordjes zag staan, kreeg ik het even moeilijk. Het is toch weer een hele mooie herinnering.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in