Home Sport & recreatie Alternatieve medaille verdiend

Alternatieve medaille verdiend

Van 21 juli tot en met 24 juli vond de alternatieve Vierdaagse plaats waar ook vele Vughtse lopers en loopsters aan deel hebben genomen. De meest gewandelde afstand landelijk gezien was 10 km per dag. Afgelopen week viel de alternatieve medaille in de bus bij hen die deze vierdaagse volbracht hebben. In totaal hebben de deelnemende wandelaars 33 keer de wereld rondgelopen met in totaal 1.331.306 kilometers. De alternatieve medaille is een kopie van het vierdaagse kruis voor betoonde marsvaardigheid.
Het standaard vierdaagse kruis mag door de landmacht militairen sinds het Koninklijk Besluit van 21 november 1928 officieel op het uniform gedragen worden. Later mochten de lucht- en zeemachtmilitairen dit ook. Het kruis heeft ook, zoals te zien is bij de alternatieve medaille, in het midden een ingekeept schildje waarop een Nederlandse leeuw is afgebeeld.
Het is voor de wandelaars te hopen dat dit een eenmalige uitgave was van de alternatieve vierdaagse medaille en dat volgend jaar weer de normale Nijmeegse Vierdaagse gelopen gaat worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in