Home Sport & recreatie 48e Kangoeroeloop 2e Kerstdag in Vught. Nieuw dit jaar: de para-loop

48e Kangoeroeloop 2e Kerstdag in Vught. Nieuw dit jaar: de para-loop

Donderdag 26 december organiseert de Vughts Sportclub Prins Hendrik voor de 48ste keer de RiemersmaLeasing Kangoeroeloop. Deze prestatieloop is bedoeld voor trimmers, atleten, wandelaars en snelwandelaars. Dit jaar ook voor para-sporters: voor deelnemers met een beperking die nu, mede dankzij subsidies van de gemeente Vught en de provincie een eigen parcours afleggen. Ook zij starten op de atletiekbaan. Een bijzonder onderdeel wordt ook gevormd door de ‘kidsrun’ die op de atletiekbaan zelf gelopen wordt voor kinderen van 3, 4 en 5 jaar.

Elk jaar lopen tussen de 2000 en 3000 lopers een van de 6 uitgezette parcoursen op en rond de Vughtse Heide, de IJzeren Man en langs het Drongelens Kanaal. Start en finish zijn op de atletiekbaan van Prins Hendrik aan de Sportlaan in Vught. Men kan kiezen uit 6 afstanden: de 5, de 7,5, de 12, de 15, de 21 en de 27 km. Op de 5 km na zijn alle parcoursen op verharde ondergrond, alleen de 5 km gaat over de bospaden op de Vughter Heide. De start van de deelnemers aan de 21 en 27 km is om 13.00 uur. De deelnemers aan de 5 km, 7,5 km, 12 km en 15 km starten om 13.30 uur. De deelnemers aan de para-loop starten eveneens om 13.30 uur. De kidsrun begint om 13.45 uur.

Voorverkoop van startbewijzen: in het clubhuis van Prins Hendrik op zaterdag- en zondagochtend en op de dinsdag- en donderdagavond. Ook mogelijk bij Marinus Mode in Vught en bij Run2Day in ‘s-Hertogenbosch. Deelnemers t/m 12 jaar betalen 5 euro en de oudere deelnemers ook 5 euro in de voorverkoop. Digitaal inschrijven kan ook via www.inschrijven.nl (tot en met 23 december). Het startbewijs ligt op 26 december vanaf 11.00 uur voor u klaar. Bij inschrijving op 26 december zijn de kosten 9 euro voor deelnemers ouder dan 13 jaar en voor deelnemers t/m 13 jaar 5 euro.

Op de baan is er op deze Tweede Kerstdag uiteraard genoeg muzikaal vermaak voor de belangstellende bezoekers en uiteraard voldoende gelegenheid de inwendige mens te versterken. Voor de lopers is het altijd bijzonder leuk wanneer veel toeschouwers hun waardering laten blijken, langs het parcours, maar ook langs de baan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in