Home Sport & recreatie 39e schoolzwemtoernooi Vughtse basisscholen

39e schoolzwemtoernooi Vughtse basisscholen

Op 23 en 24 november is het weer zover. De Vughtse basisscholen gaan dan de jaarlijkse strijd in het water aan om schoolzwemkampioen van Vught te worden. Omdat Helvoirt per 1 januari 2020 gemeente Vught wordt, zijn ook de kinderen van de Dr. Landmanschool dit jaar uitgenodigd. Het schoolzwemtoernooi wordt jaarlijks door zwemvereniging ‘De Dommelbaarzen’ georganiseerd en wordt sinds jaar en dag ondersteund door Vakgarage Vught. Alle kinderen gaan de onderlinge uitdaging aan op de 25 m vrije slag (borstcrawl), 25 m schoolslag en de 25 m rugslag. Naast de individuele zwem-nummers is er ook een vlottenrace en een schoolestafette (6 x 25 m vrije slag).

Tijdens dit twee-daags toernooi, dat bij LACO Feel Fit Center Vught plaatsvindt, wordt om het hardst gestreden om de felbegeerde bekers en medailles in de wacht te slepen. In 2018 won basisschool ‘De Avonturier’ de ‘Van der Ham wisselbeker’.
Helaas heeft de KNZB besloten om geen provinciale/landelijke schoolzwemtoernooien meer te organiseren. Dat mag de pret uiteraard niet drukken, want de ‘talent scouts‘ van De Dommelbaarzen zullen weer 2 dagen actief op zoek gaan naar nieuwe zwemtalenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in