Home Sport & recreatie 10 jaar Loopschool Wim Akkermans

10 jaar Loopschool Wim Akkermans

Wim Akkermans was onlangs te gast bij ‘Wat een Weekend’. Aanleiding was het jubileum van zijn loopschool. “Ik ben al 45 jaar geïnfecteerd met het loopvirus.
Toen de kinderen klein waren, had ik een vaste baan bij de Post. Dat was een baan voor het leven. Maar het idee van een loopschool zat al 30 jaar in mijn hoofd. Toen ik 53 werd en het bij de Post hommeles werd, waagde ik de gok.
Ik startte met 2 clinics Start to Run, dat beschouw ik als mijn kindje. Het groeide vanzelf door mond op mond reclame. Eerst werd Ouwerkerk mijn basis daarna verkaste ik naar Wolfsbosch: de prachtigste plek van Vught voor onze activiteiten. Het ‘loopt’ prima. Ik heb nu 15 trainers bij mij werken. Iedereen kan bij ons terecht op allerlei niveaus en allerlei afstanden. Onlangs ben ik begonnen met een groep met lopers die ernstig ziek zijn geweest. Ik probeer er zoveel mogelijk voor hen te zijn”.
“Ook in coronatijd wordt er gelopen maar wel veilig. Dat betekent met maximaal 20 man met een afstand van 5 meter. Ook in 2021 heeft de 63 jarige lange afstandsloper nog ambitieuze plannen. Natuurlijk moet ons feestje nog gevierd worden. En ik wil nog een ‘goede doelen actie’ lopen, dat kan ik nog best want ik loop dagelijks 20 tot 30 km, soms 50 en zo nu en dan een marathon.
Ik heb er geen spijt van gekregen, maar de tijd is voorbijgevlogen,” aldus Akkermans. Nadere info op de website: loopschoolwimakkermans.nl

Luister hier het hele gesprek met Wim Akkermans bij Wat een Weekend.
Presentatie Marcel van den Heuvel en Gerard Postema.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in