Home Blikveld Wethouder en locoburgemeester Peter Pennings gaat binnenkort genieten van een lege agenda

Wethouder en locoburgemeester Peter Pennings gaat binnenkort genieten van een lege agenda

Peter Pennings, wethouder in Vught en eerste locoburgemeester, te gast bij Blikveld van Novo3, ziet het einde van zijn functie als wethouder in Vught steeds meer in zicht komen. Over een paar maanden gaat Pennings het allemaal wat rustiger aan doen en zijn agenda vullen met méér uitstapjes met zijn vrouw. Hij neemt met een gerust gevoel afscheid van zijn functie, die hij al vanaf 2010 bekleedt, nu hij ervan overtuigd is dat er voldoende mensen met kwaliteiten in Gemeentebelangen zitten die het stokje over kunnen nemen van hem.
Peter Pennings, die in december 71 jaar wordt, is ooit begonnen bij de Volkspartij in Vught. Hij kijkt op een bijzondere mooie periode terug waarin de in Vught zeer bekende Rik van de Pas ook nog heel actief was als politicus en wethouder. Peter heeft met Rik in de Raad gezeten. Rik van de Pas moest destijds niets van de Gemeentebelangen hebben en in die tijd moest er ook vooral géén toenadering gezocht worden met Gemeentebelangen. De manier waarop Rik destijds politiek voerde, sprak Peter Pennings erg aan. Rik was er voor de ‘gewone mens’ en hij heeft dat stukje meegenomen naar Gemeentebelangen.
Pennings vindt het belangrijk om Vught mooier te maken en hij denkt wel dat dit de afgelopen jaren is gelukt. Er zijn woningen gebouwd voor de kleine beurs en mensen hebben de mogelijkheid gekregen om door te stromen. Kritiek dat er in Vught altijd gebouwd wordt voor een grote beurs, trekt hij zich wel aan en in die gevallen wil hij ook graag onderzoeken of de politiek daar ook nog iets aan kan veranderen. In de ‘Grote Zeeheldenbuurt’ worden nu in plaats van 90 woningen, 150 woningen gerealiseerd. Daar is Peter trots op. Op het terrein van ‘De Braacken’ komen 14 percelen voor tweekappers en 18 bouwpercelen, weliswaar het dure segment, maar dit moet gezien worden als wisselgeld voor ‘Mariënhoven’. De verkoop van de appartementen in het centrum is inmiddels gestart en voor Rozenoord liggen ook mooie plannen klaar. De mensen willen bedrijvigheid en activiteit in het centrum van Vught en dat vraagt om bevoorrading en dat betekent dat er ook goed gekeken moet worden of de bevoorrading ook op een veilige manier plaats kan vinden.
Peter Pennings hoopt dat mensen hem ervaren als een rustig en toegankelijk persoon. In zijn functie als wethouder heeft hij vooral zichzelf willen zijn. Hij heeft nog de wens om zelf een huis te ontwerpen en te bouwen voor hem en zijn vrouw, maar binnenkort gaat hij eerst proberen hoe om te gaan met een ‘lege agenda’.    

Presentatie: Ans de Man en Berry van de Water.
Techniek: Maurice van der Viet.

Luister hier naar het volledige interview van Blikveld met Peter Pennings.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in