Home Algemeen Wat betekent de sluiting van het Wapen van Cromvoirt voor de inwoners?

Wat betekent de sluiting van het Wapen van Cromvoirt voor de inwoners?

Koen de Leijer van carnavalsvereniging ‘De Kneuters’ en Loek Binnendijk van onder andere de buurtbus en het smartlappenkoor van Cromvoirt vertellen in Blikveld wat een impact de sluiting van het Wapen van Cromvoirt heeft op veel activiteiten die in Cromvoirt georganiseerd worden.

Corona was voor uitbater Theo Boeve van het Wapen van Cromvoirt de druppel. Hij ziet geen toekomstperspectief meer voor zijn café en zalencentrum en sluit per 1 januari 2021 zijn deuren. Dit betekent dat het enige ontmoetingscentrum van Cromvoirt verdwijnt. Het smartlappenkoor dat vóór de coronacrisis wekelijks repeteerde in het Wapen van Cromvoirt, heeft binnenkort geen oefenruimte meer. Vergaderingen, feestjes en partijen moeten elders gevierd worden, want ook dat is niet meer mogelijk.

Koen hoopt op een doorstart van het café en zalencentrum, zeker nu het volgens hem gaat om een unieke locatie en een uniek podium. Het Wapen van Cromvoirt biedt ruimte aan ongeveer 600 gasten en heeft altijd een enorme sociale maatschappelijke functie in het dorp gehad. Ook het ‘tonproaten in Kneutergat’ voor de jeugd en volwassenen vond plaats in het Wapen van Cromvoirt. Koen heeft er alle vertrouwen in dat carnaval, weliswaar in een andere vorm, doorgaat. De jeugd is vrij van veel coronamaatregelen en voor deze groep kunnen er nog allerlei activiteiten op touw gezet worden die op dit moment bedacht worden. Een digitale carnaval ziet Koen niet zitten, want daar kun je geen sfeer uithalen, maar het dorp versieren kan bijvoorbeeld nog wel. Ook de mascotte ‘de Kneuter’ kan volgens Koen met de huidige maatregelen op gepaste afstand buiten onthuld worden.

Loek heeft weleens signalen opgevangen van Theo dat het een hele moeilijke tijd was, omdat alles was weggevallen, maar dan nog komt het bericht van de sluiting onverwacht. Loek denkt dat er wel iemand op zal staan om het Wapen van Cromvoirt open te laten blijven, want zo’n initiatief hoort bij Cromvoirt. Ondertussen is het een groot gemis voor het smartlappenkoor ‘Onbekrommert’ en voor de fanfare. Loek vult aan: “geen zingen, geen vreugde”. Ook de buurtbus rijdt vanaf maart niet meer. Er staat een spiksplinternieuwe bus klaar, die in januari 2021 coronaproof gemaakt wordt. Loek heeft ook goed nieuws, want de jaarlijkse dorpskwis, die dit jaar op zaterdagavond 12 december 2020 gepland staat, gaat namelijk wél door.

Presentatie: Ans de Man en Peter Corvers.
Techniek: Ralph van Dongen.

Luister hier naar het volledige interview van Blikveld met Koen de Leijer en Loek Binnendijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in