Home Van Buuren Begint Popmuziek uit de zeventiger jaren op NOVO3 op de zaterdagmorgen!

Popmuziek uit de zeventiger jaren op NOVO3 op de zaterdagmorgen!

131
0

Op de voorlaatste zaterdag van de maand wordt het tweede uur van het radioprogramma Van Buuren Begint! op NOVO3, tussen 9.00 en 10.00 uur, uitsluitend gevuld met muziek uit een bepaald decennium. NOVO 3 is te beluisteren via het internet, www.novo3.nl. De editie van ‘Van Buuren Begint! Classics’ vorige maand was helemaal gevuld met verzoekplaten uit de jaren zestig, 21 maart staat in het teken van de zeventiger jaren.

Een decennium waar veel gebeurde in de muziek!

De eerste helft van de jaren zeventig stond onder andere in het teken van de glamrock of ‘glitterrock’. Exponenten daarvan waren T. Rex met onder andere Marc BolanDavid BowieRoxy MusicThe SweetGary GlitterKiss en Queen.

Er ontwikkelde zich een hardere vorm van de rockmuziek. Deze stijl, hardrock genaamd, had zijn roots in de muziek van jarenzestigbands als Small Faces en bluesbands als Fleetwood Mac en The Allman Brothers Band. Bekende bands in dit genre zijn Deep Purple en Led Zeppelin.

De tweede helft van de jaren zeventig werd gedomineerd door de disco, een dansgerichte stijl met opvallende kledij, een stevig ritme op een vaste vierkwartsmaat, vocalen met veel echo en een prominente baslijn. Belangrijke groepen waren The Bee GeesChicBoney MVillage People en The Jackson 5.

Verzoekplaten zijn wederom meer dan welkom.

Laat vóór 20 maart weten wat je favoriete liedje uit de jaren 70 is.
Welke plaatje brengt mooie herinneringen terug?

Je kunt je verzoek op verschillende manieren kenbaar maken.
Spreek de voice-mail in, sms of app je keus naar 06 100 66 912 óf laat een bericht achter op Facebook.com/VanBuurenBegint.

Na de seventies gaan we de maand april weer terug naar de eighties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in