Home Blikveld Terugluisteren Blikveld van 21 maart met Stijn Peels docent Natuur en Scheikunde...

Terugluisteren Blikveld van 21 maart met Stijn Peels docent Natuur en Scheikunde in Utrecht

Stijn Peels is docent Natuur & Scheikunde in Utrecht. Vanwege de Coronacrisis bedacht hij een leuke en toegankelijke manier voor het aanbieden van thuisonderwijs voor de leerlingen. Dit doet hij middels YouTube-filmpjes.

Als hem wordt gevraagd hoe hij op dit idee is gekomen vertelt Stijn het volgende:
“Toen bekend werd dat alle scholen dicht zouden gaan en ook duidelijk werd dat we thuisonderwijs moesten gaan aanbieden, hebben alle docenten meteen na dat weekend overleg gehad over de vraag hoe we dit zouden gaan aanpakken. Het leuke was dat iedereen in het weekend voor de sluiting daar zelf al over nagedacht had. Ik kreeg het idee om op een leuke en vlotte manier YouTube-filmpjes te maken. Ik had daar nog niet zoveel ervaring mee, maar ik kreeg van een mededocent een spoedcursus hoe ik een filmpje moest maken en plaatsen op YouTube. De kwaliteit van de filmpjes is best goed, maar er zijn nog wel wat verbeterpunten.

Het is niet voor alle leerlingen goed te doen om drie weken zelfstandig thuis te leren. Veel leerlingen zijn dat nog niet gewend of kunnen dat nog niet aan. Ik heb als uitgangspunt voor mijn eerste filmpje de voorraadkast van onze schooldirectrice genomen, omdat voor veel kinderen ook veel energie zit in eten.

Ik ben vervolgens aan de slag gegaan aan de hand van thema’s bij ons op school. De kinderen krijgen het lesmateriaal aangeboden via Magister en Skype, zodat ze met hun docenten direct contact kunnen houden.

De filmpjes worden ook op onze schoolwebsite geplaatst. Ik krijg veel positieve reacties van leerlingen en ouders. Ze krijgen geen cijfers voor het lesmateriaal, maar ik vind het vooral belangrijk dat ze betrokken blijven bij Natuur en Scheikunde.

Er zijn geen scholen die direct contact met mij zoeken, maar wel mensen uit Groningen, die het voor hun project willen gebruiken. Het is grappig om te zien hoe dit zich verspreidt.

Ik ben wel van plan om hiermee door te gaan. Ik ben niet bang om beroemd te worden. Het is vooral een hype en voor nu vind ik het leuk. Ik vind het vooral belangrijk dat mijn leerlingen het leuk vinden.”

Beluister hieronder het interview met Stijn Peels.

Bekijk hier het YouTube filmpje van Stijn
https://youtu.be/FB9-HxtWm7A

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in