Home NOVO3-Live Ook de Leydraad in Cromvoirt start 11 mei met ‘halve’ groepen

Ook de Leydraad in Cromvoirt start 11 mei met ‘halve’ groepen

Directeur Mayke van Drunen van Kindcentrum De Leydraad in Cromvoirt gaf woensdag bij NOVO3 Live aan Frans van Buuren uitleg over wat er vanaf 11 mei in het basisonderwijs in Cromvoirt gaat gebeuren. Tot nu toe is in de ‘coronatijd’, net als overal, op afstand lesgegeven. Daar is veel van geleerd, door zowel leerkrachten als leerlingen, maar ook door ouders die de ruimte kregen feedback te geven. Maar vanaf 11 mei wordt het anders. De Leydraad kan dan optimaal profiteren van het nieuwe multuifunctioneel ingerichte schoolgebouw: de grote hal, de gymnastiekzaal, de speelplaats en de dakleertuin kunnen immers ingeschakeld worden.

De bedoeling dat de precies 100 leerlingen (!) van de Leydraad om de dag naar school komen: dus 50 leerlingen per dag gespreid over de 4 combinatiegroepen, groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8.
Voordeel – heel praktisch – is dat elke groep een eigen schoolingang heeft. De leerlingen worden op anderhalve meter van elkaar geplaatst in de lokalen. Ouders worden niet toegelaten tot de school. Voor de leerlingen die op een schooldag thuis zijn, loopt het weekschema, dat ze gewend waren in de afgelopen weken, gewoon door. Ook op school overigens, zodat de structuur gehandhaafd blijft.

Presentatie en techniek: Frans van Buuren.

Interview Mayke van Drunen met Frans van Buuren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in