Home NOVO3-Live Koen van Dinther: “Raadswerk doe je er niet zomaar even bij”

Koen van Dinther: “Raadswerk doe je er niet zomaar even bij”

Koen van Dinther is deze periode voor het eerst raadslid voor de VVD. “De afgelopen 2 jaren waren hartstikke leuk” liet hij bij NOVO3 live weten. “Het kost best wel wat tijd. Met fractievergaderingen, info-avonden, commissies en raadsvergaderingen ben je toch wel 2 á 3 avonden per week kwijt. Gelukkig kunnen wij de taken in onze fractie goed verdelen.
De discussies tussen coalitie en oppositie zijn scherp, soms een beetje te”, aldus van Dinther.
“Soms wordt er teveel naar het landelijk standpunt gekeken. Ik kijk ook naar wat dat voor Vught betekent. 18 November zijn er verkiezingen. We zijn bezig met het schrijven van het verkiezingsprogramma en het opzetten van de campagne. Een extra uitdaging is het inpassen van nieuwe kandidaten uit Helvoirt. Ik zou graag nog een periode er aan vast willen plakken maar dat ligt aan de VVD-leden, die de kandidatenlijst en lijsttrekker bepalen”.
“De corona hakt er flink in, ook in het Vughtse. Ik maak me ook zorgen over de horeca, de winkeliers en de ZZP’ers. Er zijn nu 550 aanvragen voor ondersteuning, waar 7 ambtenaren voor zijn vrijgemaakt om alles in goede banen te leiden. Ik hoop dat de restaurants snel open gaan dan ben ik een van de eerste die een plekje zal reserveren,” aldus van Dinther.

beluister hier het hele interview met van Dinther bij NOVO3 live
presentatie Ger Posthuma
techniek Ralph van Dongen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in