Home Corona Fotograaf Bart Meesters: “eerst hulp dan pas fotograferen”

Fotograaf Bart Meesters: “eerst hulp dan pas fotograferen”

552
0

Bart Meesters is fotograaf van beroep. De Helvoirtenaar is bij nacht en ontij op pad om zijn werk te doen. Hij fotografeert vooral calamiteiten zoals branden, verkeersongelukken en bijzondere gebeurtenissen. “Het is nu tijdens de corona wel wat rustiger, maar er komen ook andere dingen op mijn pad. Een reportage maken van ‘Mensen in de Zorg’ bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis of een verlicht Provinciehuis zijn ook leuke dingen om te doen.”
Als de beeper gaat, is hij bij wijze van spreken al onderweg. Soms komt hij als eerste aan. Dan kijkt hij eerst of hij hulp kan verlenen bij een gewonde of bij het afzetten van het gebied rond het ongeluk. Daarna gaat hij pas fotograferen.
“Ik heb gelukkig een goed contact met hulpverleners bij de ambulance of politie. Ze weten, dat ik geen foto’s ga nemen waar slachtoffers op te zien zijn. Criterium is of ik zelf dit in een krant of website wil zien. Omstanders gaan wat dat betreft wel eens over een grens van het fatsoen heen en dan zie ik op sociale media foto’s die ik nooit zou maken.” Bart Meesters, eigenaar van Multi Media, heeft kantoor aan huis en komt derhalve niet in aanmerking voor steun van de overheid antwoordde hij op een vraag van presentator Frans van Buuren.
Beluister hier het hele gesprek met Bart Meesters bij NOVO3 live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in