Home Radio Mark van Baast, de bruggenbouwer van Vught, is supertrots op ‘trap Muyserick’

Mark van Baast, de bruggenbouwer van Vught, is supertrots op ‘trap Muyserick’

615
1

Mark van Baast is twee jaar geleden benaderd door de gemeente Vught om samen te kijken of hij iets kon betekenen in de plannen voor het bouwen van de trap Muyserick. Het bedrijf van Mark, waarvan de constructiewerkplaats in Udenhout is gevestigd, heeft al meerdere projecten voor de gemeente Vught gemaakt zoals de groene prullenbakken, bloembakken, banken, fietsnietjes, palen enz.
De trap zou in de eerste plaats een stuk korter zijn, maar toen besloten werd dat de boom op het Maurickplein moest blijven staan, zijn de tekeningen gewijzigd. Die wijziging in de oorspronkelijke plannen had tot gevolg dat de brug opnieuw berekend moest worden. Een nieuwe berekening heeft tot een half jaar vertraging van de oplevering gezorgd, maar het resultaat mag er wezen. Mark heeft bij het bouwen van de brug hulp van een partner uit Wanssum gekregen. Bij die partner is de brug uiteindelijk ook gemaakt, omdat die over een grotere ruimte voor het vervaardigen van de brug beschikte. Mark heeft de brug vier keer na laten meten.
Na het plaatsen van de brug, waar met 4 mankrachten aan gewerkt is, is het bedrijf van Mark nog een week bezig geweest met het plaatsen van hout. De officiële dag van de opening, 17 april, was voor de gemeente Vught maar ook voor Mark een heilige datum. Door de coronacrisis heeft de ‘feestelijke’ opening niet door kunnen gaan, maar Mark verwacht dat de gemeente hier in de toekomst nog wel een keer op terug zal komen. Er komt nu alleen nog ledverlichting in de trap en dan is het project voltooid.
Er is hier en daar nog wat aangepast, maar dat was noodzakelijk omdat de trap wel veilig open moest kunnen.
Mark is supertrots op het eindresultaat. De trap Muyserick komt bovenaan te staan in zijn portfolio.  

Luister hier naar het volledige interview van ‘Wat een Weekend’ met Mark van Baast.
Presentatie: Marcel van den Heuvel

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in