Home Blikveld Kernteam bestaanszekerheid en Stichting Leergeld Vught kijken terug op een mooie samenwerking

Kernteam bestaanszekerheid en Stichting Leergeld Vught kijken terug op een mooie samenwerking

Het Kernteam Bestaanszekerheid Vught zet zich in voor armoedebestrijding onder kinderen. Jeanne Savelkouls, intern begeleider op een basisschool en Liesbeth Blomjous, coördinator bij de Stichting Leergeld hebben tijdens de coronacrisis ervaren hoe belangrijk de armoedebestrijding onder de kinderen is. Vrijwel direct na de sluiting van de scholen in Vught, kwamen de kwetsbare gezinnen al in beeld bij het Kernteam Bestaanszekerheid Vught. Dankzij regelmatig overleg met de directeur en leerkrachten van de scholen kon de hulp goed opgepakt worden en de Ipads en laptops snel uitgeleverd worden aan gezinnen die daar behoefte aan hadden. Vanuit de Stichting Leergeld zijn er 120 gezinnen in Vught en Cromvoirt gebeld met de vraag of ze hulp nodig hadden.
Liesbeth en Jeanne zijn vooral enorm trots op hoe de ouders het thuis hebben weten te rooien met hun kinderen. Het valt niet mee om de kinderen zelf onderwijs te moeten geven. Sommige ouders moesten, terwijl de kinderen de hele dag thuis waren, zelf ook thuiswerken. Het was na de sluiting van de scholen, vooral belangrijk om alle kinderen digitaal in beeld te krijgen en te houden. Als een kind niet digitaal op het scherm verscheen, werd er actie ondernomen, ofwel telefonisch ofwel fysiek aan de deur om te vragen of alles in orde was. Sommige gezinnen hadden behoefte aan leermaterialen, wat speelgoed of een fiets en dat werd dan geregeld en bij de mensen aan de deur gezet.
Stichting Vincentius heeft hierin ook veel kunnen betekenen.
De grootste aanpassing was dat er geen maatschappij meer was, iedereen zat binnen. Er waren geen voorzieningen meer voor de kinderen, omdat alles was platgelegd. Het ‘onderwijs op afstand’ blijft volgens de dames discutabel, maar ondanks alles hebben ze er toch goeie ervaringen mee. De dames zijn ook enorm trots op alle mensen in het onderwijs en nemen hun petje af voor de onderwijsmensen. Ze kijken terug op een hele mooie samenwerking tussen alle partijen en de scholen.

Foto Stichting Leergeld Vught: www.leergeld.nl
Foto Kernteam Bestaanszekerheid Vught: nl.linkedin.com

Presentatie Berry van de Water en techniek Maurice van der Vliet.

Luister hier naar het volledige interview van Blikveld met Liesbeth Blomjous en Jeanne Savelkouls.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in